Deze 11 apps tillen je Instagramaccount naar een hoger niveau
© Unsplash

Deze 11 apps tillen je Instagramaccount naar een hoger niveau

Door Laura Dabekaussen
Leestijd: 3 min

Je hoeft tegenwoordig al geen IT techneut meer te zijn om van een simpele smartphone foto een kunstwerkje te maken. Het vergt de juiste toon, helderheid, warmte, en contrast,.. Met slechts enkele swipes via slimme apps till je je foto's naar een hoger niveau. Wij zochten er de leukste uit voor 2019. Wedden dat je zal opvallen in het enorme aanbod op social media?

Noot: alle ondergenoemde apps zijn verkrijgbaar via de App Store. 

/

1. Inshot

inshot_mc

App Store

Deze app is een echte basisvereiste voor iedereen met een smartphone. Verklein of vergroot foto’s en filmpjes en maak ze passend op elk sociaal platform. Ook filmpjes bewerk je supersnel; je kunt slim vertragen en versnellen of de achtergrond aanpassen. De app is gemakkelijk in gebruik en perfect voor je eerste ervaring met fotobewerking.

/

2. Peachy

Peachy_mc

App Store

Met alle basisbewerkingen achter de rug, kan je nu je aangepaste foto voorzien van retouches. Peachy is gemakkelijk te gebruiken en perfect voor een subtiele fotobewerking. Verwijder vlekjes, puistjes en andere markeringen en maak je tanden probleemloos wit. Krijg je rimpels van al die ingewikkelde poses? Met deze app verwijder je ze binnen de minuut. Snel, handig en supereasy!

/

3. Lightroom

Lightroom_mc

App Store

Deze app is er eentje voor en door influencers. Maak je eigen filter of koop een preset one van een bekende influencer. Zo geef je je foto’s gemakkelijk een professioneel effect. Lightroom is ook uitermate geschikt om natuurfoto’s mee te editen, want met de juiste filter is het gras op jouw foto altijd groener.

/

4. Adobe photoshop express

Photoshop_mc

App Store

Voor de pro’s is er natuurlijk Photoshop, het walhalla van de retoucheapps. Met oneindig veel bewerkingsmogelijkheden is het een echte must-have op je telefoon. Wis achtergronden, vlekjes en rimpels of voeg zelfs content toe aan je foto’s. In het begin is het misschien wat zoeken, maar samen met de voorbeelden in de app, bewerk je foto’s als een pro in no time.

/

5. Prisma

prisma_mc

App Store

Wil je je Instagrambeelden een meer kunstzinnige touch geven? Dat kan! Met Prisma tover je je foto’s om tot echte kunstwerken. In de app zitten meer dan 300 effecten geinspireerd op artwork van grote kunstenaars. Zo lijkt het wel of Picasso, Salvador Dali of Munch jouw foto zelf heeft geschilderd. Leuk om te weten: de app releaset elke dag een nieuwe art filter.

/

6. Nception

nception_mc

App Store

Breng wat leven op je Social Media met de Nception app. Bewerk je foto’s en filmpjes tot bewegende surrealistische kunstwerken van 30 seconden. Met deze unieke app maak je een video of foto en kan je deze in real-time bewerken. Zo krijg je de ultieme bewegende foto’s en achtergronden perfect voor stories en Instagramfeeds.

/

7. Unfold

Unfold_mc

App Store

De app der apps -haleluja- voor instagramsharers. Bekijk je ook de verhalen van influencers en vraag je je af hoe ze aan hun prachtige stories komen? Vast gemaakt met een triljoen apps zou je denken? Welnee, de meeste van hen gebruiken gewoon Unfold. Deze do it all app laat je gemakkelijk foto’s plaatsen in vastgezette templates en creërt zo een unieke story voor jou. Kies je eigen template, voeg je foto toe en vul aan met tekst en kleur. Voilà in een wip de perfecte story!

/

8. VSCO

VSCO_mc

App Store

VSCO is al langer geen onbekende app meer, en pakt uit met nieuwe filters en verbeterde software. De applicatie laat je foto’s uploaden in een geheel nieuw platform met eigen community, zo bereik je een hele nieuwe doelgroep. Bewerk je foto’s en video’s met unieke filters en leer nieuwe fotografietrucs door middel van informatieve artikels en tryouts. Je foto’s en filmpjes kan je bijhouden in een online journal om je vooruitgang bij te houden.

/

9. Facetune 2

Facetune_mc

App Store

De geupdate versie van Facetune is alles waar we op aan het wachten waren. Bewerk je selfies tot het perfecte portret, allemaal met een paar swipes op je telefoon. Met deze beauty and makeup editing app kan je je tanden witten, je gezicht airbrushen, contouren en zelfs een volledige achtergrond toevoegen. Pretending to be in Paris was nog nooit zo gemakkelijk.

/

10. Afterlight 2

afterlight_mc

App Store

Exclusief: Afterlight 2 werkt met foto-overlay effecten, de nieuwste vorm van fotobewerking. Pas 2 foto’s in mekaar door gebruik te maken van een textuurfilter. You have to see it to believe it. Met de verschillende kleurenfilters en retouch opties kan je van elke foto magazinewaardig plaatjes maken.

/

11. Artstudio pro

Artstudio_mc

App Store

Niet voor creatieve doetjes! Met deze nieuwste artistieke app maak je echte kunstwerken. Bewerk foto’s als een pro of maak via je gsm meesterwerken op wit doek. Met het online penseel ben je je eigen Van Gogh en maak je gegarandeerd de mooiste zonnebloemen. Daarbij is het een van de weinige specialisatie apps voor kunstenaars beschikbaar.

Lees meer Marie Claire: Het jaar 2018 volgens de zoektermen van Google, Deze slimme parkeerapp helpt je boetes te vermijden, Onderzoek: waarom vrouwen zich verplicht voelen na het werk bereikbaar te zijn, 10 tips om altijd goed op foto’s te staan.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Apps, Facebook, Foto, Foto's bewerken, Instagram, Smartphone, Twitter.