Met deze 10 tips sta je altijd goed op Instagramfoto’s
© Instagram/@sincerelyjules/@chiaraferragni/@songofstyle

Met deze 10 tips sta je altijd goed op Instagramfoto’s

Door TIne Stoop & Charlotte Deprez
Leestijd: 2 min

Vraag jij je ook weleens af waarom alle modeblogsters en influencers topmodellen lijken op hun Instagramfoto's? Wel, wij namen dit fenomeen eens onder loep en kwamen tot de conclusie dat je met enkele eenvoudige tips & tricks ook een professionele poseerster kan worden!

1. Het lange been

Bij deze eenvoudige truc volstaat het om simpelweg je lichaamsgewicht naar je achterste been te verplaatsen en daarbij je voorste been te verlengen. Deze pose voelt in het begin misschien een beetje vreemd aan, maar hij zal je veel langer doen lijken. Graag gedaan!

/

2. Onzichtbare hakken

Zelfs wanneer je geen hakken draagt, kan je jezelf langer doen lijken door op je tenen te gaan staan. Deze pose geeft je een lichtere en elegantere uitstraling. Haal die ballerinaskills maar boven!

/

3. Geef duidelijke aanwijzingen

Wanneer je iemand anders vraagt een foto van jou te nemen, is de kans groot dat het resultaat niet overeenstemt met wat je in gedachten had. Wees daarom heel duidelijk in je aanwijzingen: geef aan welke invalshoek (vogel- of kikkerperspectief?) je wil en hoe je de foto wil kadreren (voluit, portret of landschap?).

De beste oplossing is om een voorbeeld van het soort foto dat je wil maken te laten zien aan je fotograaf van dienst. Of maak een foto met de positionering die jij wil, geef vervolgens het toestel aan je fotograaf en vraag hem niet meer te bewegen. Ga dan voor de lens staan.

/

4. De doe-alsof-je-wandelt pose

Wil je meer dynamiek in je foto brengen? Gebruik dan de doe-alsof-je-wandelt pose. Zet een stap en hou de pose even aan. Herhaal een aantal keer tot je een goede foto hebt. Deze techniek werkt zowel naar de camera toe als in profiel.

/

5. Creëer interessante vormen

Maak vormen met je armen, benen, of zelfs je hele lichaam. De regel van 45° is hier van toepassing: vermijd pal voor de camera te staan, maar draai je lichaam lichtjes naar rechts of links, waarbij je rekening houdt met je goede profiel (neen, het goede profiel is geen mythe!).

/

6. Vogel- of kikkerperspectief

Vogelperspectief doet je slanker lijken, kikkerperspectief doet je langer lijken. Aan jou de keuze!

Vogelperspectief zoals Jacqueline Mikuta:

Kikkerperspectief zoals Aimee Song:

/

7. Gebruik natuurlijk licht

Verkies altijd natuurlijk licht boven kunstmatig licht. Probeer wel direct zonlicht te vermijden want dat zou wel eens voor onflatterende schaduwen onder je ogen en kin kunnen zorgen. Het beste licht voor foto’s? Het zogenaamde golden hour, net voor de zon ondergaat. Een goed alternatief is een bewolkte hemel.

/

8. Maak subtiele bewegingen

Tijdens het poseren hoef je niet non-stop te bewegen, maar hou elke pose 2 à 3 seconden aan en verander vervolgens lichtjes van pose. Je hoofd enkele centimeters in de andere richting kantelen, kan al volstaan. Met deze techniek heb je veel meer kans een foto te bekomen die helemaal naar je zin is.

/

9. Denk in vierkanten

Als je je foto’s op Instagram post, is er een grote kans dat je een vierkant formaat gebruikt. Hou dat altijd in je achterhoofd wanneer je iemand vraagt jouw foto te nemen.

De beste manier om te vermijden dat je tussen je hoofd of voeten moet kiezen is om de camera van je iPhone meteen op vierkant formaat in te stellen. Wanneer je met een ander apparaat werkt, dat deze optie niet heeft, zorg er dan voor dat je zowel boven- als onderaan je foto een marge voorziet.

/

10. Oefen voor de spiegel

Oefenen, oefenen, oefenen is de boodschap! Probeer voor de spiegel allerlei poses uit en kom er zo achter wat jouw goede profiel is en hoe je je lichaam het beste doet uitkomen.

Tine Stoop De artikels van >

Houdt van dansen, verliest zich graag in een goed boek en zegt geen nee tegen avontuur. Is sinds kort de trotse eigenaar van een vintage Chanel.

Tags: Blogger, Foto's, Influencer, Instagram, Mode, Tips.