Ontsnap aan de hitte met een verkoelende ‘coolcation’
© Unsplash

Ontsnap aan de hitte met een verkoelende ‘coolcation’

Leestijd: 1 min

Met de hoge temperaturen van de afgelopen dagen, gaan veel Belgen op zoek naar verkoeling. Een van de populairste vakantietrends van 2024 blijkt dan ook de 'coolcation' te zijn. Wij vertellen je meer.

Steeds meer Europeanen verkiezen een zachte zomer over extreme temperaturen. De coolcation, waarbij vakantiegangers naar koelere klimaten trekken om te zomeren, wint dan ook aan populariteit. Zo ruilen heel wat landgenoten klassieke mediterraanse bestemmingen als Italië, Spanje en Griekenland in voor Scandinavische landen als Zweden, Denemarken en Estland. Hier schommelt de temperatuur in de zomer immers rond een aangename 20 à 25°C en bieden kristalheldere meren en majestueuze fjorden voldoende verfrissing.

Onze favoriete Airbnb’s voor een verfrissende coolcation

Op Airbnb vind je heel wat onontdekte pareltjes in Scandinavische landen. Bovendien kan je aan de hand van handige filters zoals ‘Meer’, ‘Strand’ maar ook ‘Boot’ het perfecte verkoelende vakantieverblijf te vinden. Wij verzamelden alvast een aantal favorieten voor een frisse, verkoelende coolcation in het hoge Noorden.

1. Tammiste, Estland

airbnb-estland

Airbnb/Rivo Kingi

Deze moderne mini-villa in Tammiste, Estland, aan de rivier de Pärnu, vormt een oase van rust temidden van prachtig natuurschoon. De tiny house beschikt over een volledig uitgeruste keuken, een gezellige woonkamer en comfortabele slaapkamer. Het terras met uitzicht op de rivier en de privé-sauna maken het verblijf compleet.

Boek je verblijf hier.

2. Thyholm, Denemarken

coolcation-zweden-airbnb

Airbnb

Dit stijlvolle toevluchtsoord op Thyholm, Denemarken, beschikt over een idyllische ligging aan het water. Het huisje is zeer mooi ingericht – volgens de Deense regels van de kunst – en telt een zithoek, een volledig uitgeruste keuken en een knusse slaapkamer. Tot slot biedt het ruime terras een adembenemend uitzicht over het water, perfect voor een romantische picknick.

Boek je verblijf hier.

3. Orust, Zweden

coolcation-zweden-airbnb

Airbnb

Deze charmante Attefal-hut is weliswaar klein, maar uiterst fijn. Het huisje heeft een goed uitgeruste keuken en een kleine maar gezellige leefruimte met een directe toegang tot de patio. Het fantastische uitzicht over de Noordzee krijg je er gratis bij!

Boek je verblijf hier.

Lees ook: Getest: spontaan op reis met de camper, Dit is dé reisgids voor een tripje naar Albanië, De mooiste designhotels uit het nieuwe boek ‘Design Stays’

Lisa Aelvoet De artikels van >

Koestert een gezonde obsessie voor de TikTok-video's van Nara Smith, verse bloemen en Belgische chocolade. Parijs is haar tweede thuis en alles Frans - van mode tot wijn - laat haar hart sneller slaan. Op zaterdagochtend vind je haar in een veel te lange rij bij de laatste nieuwe bakker, snakkend naar een kop koffie. Als ze niet lijkt te luisteren, plant ze waarschijnlijk in haar hoofd alweer haar volgende reis – want het Belgische weer is nu eenmaal altijd een goed excuus om te vertrekken.

Tags: Airbnb, Denemarken, Reizen, Scandinavie, Zweden.