Zomerse pop-ups aan de Belgische kust: hier moet je zijn
© Shivadas De Schrijver

Zomerse pop-ups aan de Belgische kust: hier moet je zijn

Leestijd: 1 min

Van de Koningin der Badsteden tot het mondaine Knokke: ’s zomers leven onze kuststeden op met talloze nieuwe adresjes, pop-ups en andere originele activiteiten.

/
 1. JUNE 21
  Jonge onderneemster Océane Neslany brengt naast haar eigen juwelenmerk June 21 deze zomer ook Clio Goldbrenner, Komono en Liv the Label samen in een pop-up die in het teken staat van Belgische mode.
  Tot eind september. Kustlaan 39, Knokke, meer info op de website.
 2. MA MÈRE DU NORD
  Is een pop-up fishbar in de veranda van hotel Portinari. Je kan er terecht voor een simpele garnaalkroket met een glas wit, maar net zo goed kan je er uitgebreid tafelen.
  Tot eind augustus. ’t Zand 15, Brugge, meer info op de website.
 3. SALIMA THAKKER
  De juwelenontwerper gaat deze zomer in zee met het Belgische merk Feliae. Samen creëerden ze een capsulecollectie van handgemaakte sjaals en bijpassende juwelen die te koop zijn in de winkel van Thakker in Knokke.
  Tot eind augustus. Kustlaan 54, Knokke, meer info op de website.
 4. TWENTY TWO
  De ruimte onder Hotel Memlinc biedt de komende maanden onderdak aan modemerken als Cesar Casier en Billion Avenue, en restaurantconcepten van onder anderen Sofie Dumont en Ervin.
  Er is nog geen einddatum bekend. Albertplein 22, Knokke.
 5. KOMONO
  Strijkt neer in Oostende. Het populaire Belgische brillen- en horlogemerk biedt er de meest recente collectie van de Come As You Are-campagne aan en de nieuwe brillenlijn voor kinderen.
  Tot 18 september. Adolf Buylstraat 6, Oostende, meer info op de website.
 6. MAGELLAN
  Is een gezamenlijk initiatief van de Gentse kunstgalerie Barbé Urbain en de Gentse designgalerie Atelier Ecru Gallery, die samen kunst- en designtentoonstellingen organiseren buiten de vaste galerieruimtes in Gent. Place to be is het iconische modernistische hoekwoning van architect Huib Hoste in Knokke (beter bekend als Het Zwart Huis of de Dr. De Beir woning).
  Tot 28 augustus, Dumortierlaan 8, Knokke-Heist, meer info op de website.
 7. LOUIS VUITTON
  Brengt al voor de negende keer een ode aan onze mondaine badstad met een nieuwe ‘Knokke Bag’. De tas is deze zomer exclusief te koop in de boetiek in Knokke-Heist en hangt er naast de zomerse Spring in the City-collectie.
  Kustlaan 271, Knokke-Heist, meer info op de website.
 8. WOUTERS & HENDRIX
  Organiseert tijdens de zomermaanden verschillende activiteiten in hun winkel aan de kust. Zo komt er een piercer langs, is er een workshop juwelen maken voor kinderen en kan je sieraden van het Belgische merk laten polijsten.
  Tot eind augustus. Kustlaan 325, Knokke-Heist, meer info op de website.
 9. KUNOKA
  Het Belgische schoenenlabel keert terug en toont in een ruim pand een selectie van zijn aanbod aan sandalen, muiltjes en sneakers. Vorig jaar betrok oprichtster Evelyne Van der Looven al dezelfde locatie.
  Tot september. Zeewindstraat 3, Knokke, meer info op de website.
 10. ANNA ROSA MOSCHOUTI
  Architecte Anna Rosa Moschouti opent met haar juwelenmerk AR.M deze zomer een pop-up aan zee in samenwerking met handtassenontwerpster Mieke Dierckx. Voor fans van Belgische mode!
  Tot september, Zeedijk 689, Knokke, meer info op de website.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Belgische Kust, Pop-up.