Audrey Hepburns iconische stijl in 10 foto’s
© Getty Images

Audrey Hepburns iconische stijl in 10 foto’s

Leestijd: 2 min

28 jaar na haar overlijden is de in België geboren Audrey Hepburn nog steeds een stijlicoon. Dat bewijzen onderstaande 10 foto's des te meer.

/

Audrey Hepburn bracht haar eerste levensjaren in België door, maar verhuisde tijdens de oorlog met haar Nederlandse moeder, barones Ella van Heemstra, naar Arnhem nadat haar moeder gescheiden was van haar Engelse vader. Daar ontpopte ze zich tot een groot ballettalent, al leed ze ook vaak honger en worstelde ze met de fascistische sympathieën van haar ouders.

Later werd ze bekend als actrice door haar rol in Roman Holiday en andere iconische films als Breakfast at Tiffany’s en My Fair Lady. Maar Hepburn was veel meer dan een Hollywoodicoon alleen. Ze was ook een echtgenote, moeder, grootmoeder en ambassadeur van Unicef. En uiteraard een stijlicoon, dat bewijzen 10 van Audreys beste looks doorheen de jaren:

Audrey Hepburn als stijlicoon

Audrey Hepburn in 1955.

Getty Images

Hepburn in 1955 in een klassieke gestreepte Bretonse-trui en een zwarte rechte pantalon, naar het voorbeeld van Coco Chanel. Een mannelijke look in die tijd, en net daarom zo vooruitstrevend.

Audrey Hepburn in 1958.

Getty Images

Nog zo’n favoriet van Hepburn was de little black dress. Dit exemplaar van Hubert de Givenchy droeg ze in 1958 gecombineerd met een paar pumps met een laag hakje.

Audrey Hepburn in 1954

Getty Images

De A-lijnjurk met lange zwarte – en/of witte – handschoenen is ook al zo’n iconische look van Hepburn. Op deze foto draagt ze een jurk met bloemenmotief voor een modeshow in Amsterdam.

Audrey Hepburn in 1954

Getty Images

In haar vrije tijd droeg Audrey Hepburn vaak zogenaamde sailor shorts. Deze foto werd genomen in 1954 naast de set van de film ‘Sabrina Fair’.

Audrey Hepburn in 1965.

Getty Images

Hepburn droeg zelden tot nooit een decolleté, haar jurken en topjes hadden bijna altijd een gesloten neklijn. Hier is ze te zien in een witte jurk van Givenchy op de 37ste editie van de Academy Awards in Santa Monica in 1965.

Audrey Hepburn in 1967

Getty Images

Hoewel ze niet vaak in een jeansbroek gespot is, was ze eind jaren 60 wel samen met Brigitte Bardot de reden waarom iedereen plots een bootcut-jeans wou dragen. Anno 2020 is dit model overigens weer razend populair.

Audrey Hepburn in 1975

Getty Images

Hoe ouder Hepburn werd, hoe vaker ze experimenteerde met materialen en kleuren. Zoals deze jurk van Givenchy met kralen en bloemen die ze in 1975 droeg naar de 47ste Academy Awards.

Audrey Hepburn in 1980

Getty Images

Vijf jaar later droeg ze deze fantastische jurk van – je raadt het al – Givenchy naar een feest in Beverly Hills.

Audrey Hepburn in 1989

Getty Images

In 1989 trok Audrey Hepburn een indrukwekkende rode jurk met veren aan voor de 8ste editie van de CFDA Awards. Later kreeg ze veel kritiek van dierenrechtenactivisten voor haar kledingkeuze.

Audrey Hepburn in 1991

Getty Images

In 1991 trok ze samen met haar goede vriend Hubert de Givenchy naar het Annual Night of Stars Fashion Festival. Twee jaar later overleed Audrey Hepburn helaas.

Lees ook: 20 x Belgische kledingitems om Belgische handelaars te steunen. Shopping: outfits geïnspireerd op ‘The Crown’.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Audrey Hepburn, Stijl.