Red Friday: 20 x Belgische kledingitems om lokale handelaars te steunen
©

Red Friday: 20 x Belgische kledingitems om lokale handelaars te steunen

Leestijd: 1 min

Modefederatie Mode Unie heeft vandaag 27 november omgedoopt tot Red Friday in plaats van Black Friday. Lokale modehandelaars zijn immers niet opgewassen tegen de klinkende kortingen van online giganten en het water staat hen sowieso aan de lippen door de verplichte winkelsluitingen. Marie Claire selecteert een aantal mooie items van eigen bodem om het initiatief te steunen.

De cijfers in de (lokale) modesector kleuren donkerrood. Nog geen acht maanden na de eerste lockdown, hebben handelaars hun winkels immers opnieuw moeten sluiten sinds 2 november. Een verplichte sluiting vol online kortingsdagen, met als hoogtepunt Black Friday. Lokale modehandelaars zijn hierbij niet opgewassen tegen de online giganten. Zij kunnen gooien met klinkende kortingen omdat ze met andere marges werken, zij kunnen veel geld spenderen aan grote, nationale promotiecampagnes.

Lees ook: 20 merken van eigen bodem die je snel wil ontdekken.

“Pleit Mode Unie dan voor het stoppen van kortingen en het niet kopen op actiedagen op Black Friday? Helemaal niet. We pleiten wel voor gezond verstand! En we vragen de consument twee keer na te denken waar hij of zij iets koopt”, aldus Isolde Delanghe, directeur Mode Unie.

Red Friday

Mode Unie roept de laatste vrijdag van november voortaan dan ook uit tot Red Friday. Een dag waar het kopen bij lokale handelaars centraal staat. Hún vrijdag moet immers gered worden! Grote internationale webshops en ketens, die redden zichzelf wel.

Lees ook: Ondanks Corona floreert de verkoop van designerhandtassen.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.