7 leuke activiteiten om te doen tijdens het Hemelvaartweekend
© he Lobby, 2022 © Alexey Shlyk - Ben Van den Berghe

7 leuke activiteiten om te doen tijdens het Hemelvaartweekend

Door Hannah Gellens
Leestijd: 2 min

Het verlengde Hemelvaartweekend staat voor de deur. Dat betekent extra veel vrije tijd om leuke dingen te doen. Maar geen nood als je nog niets op de planning hebt staan. Marie Claire zocht 7 activiteiten voor jou uit. 

/

1. CORE festival – Brussel

Als twee Belgische festivaltoppers, Tomorrowland en Rock Werchter, de handen in elkaar slaan, dan kan dat eigenlijk alleen maar goed worden. Vrijdag 27 en zaterdag 28 mei vindt in het Ossegempark te Brussel het gloednieuwe tweedaagse boutique festival CORE plaats. Het doel van het festival is om elk zintuig te prikkelen. Natuur, muziek en kunst vormen het hart van wat een innemende ervaring zal zijn.

De line-up is veelbelovend: Paul Kalkbrenner, Peggy Gou, Lous and The Yakuza, Jamie XX en nog vele anderen kleuren het programma. Haal die festivaloutfit en dansbenen alvast boven voor een unieke ervaring in de schaduw van het Atomium.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door CORE Festival (@core.world)

/

2. Tweedehandsmarkt aan Flagey – Brussel

Eindelijk kan de jaarlijkse brocante markt en kermis aan Flagey nog eens plaatsvinden. Op donderdag 26 mei worden er meer dan 200 standjes opgesteld rond het Flageyplein. Zoals eigen is aan een rommelmarkt zal er vanalles te koop zijn. Zij die houden van verborgen schatten ontdekken, weten dus waarheen te gaan dit weekend.

Zoals elk jaar wordt er veel volk verwacht op de kermis en rommelmarkt. Er staan allerlei activiteiten voor kinderen op de planning en er is genoeg lekkers voorzien om te eten en te drinken. De markt is open van 9 tot 16 uur.

/

3. Vintage- & designerkleding pop up – Brussel

Vier dames met een voorliefde voor vintage kleding openen dit weekend een pop up store in Brussel. Octopus Heart Center belooft drie dagen lang (27 tot en met 29 mei) een walhalla te worden voor de liefhebbers van goede tweedehands designerkledij. Helmut Lang, Jean Paul Gaultier, Ann Demeulemeester… zijn merken die in de rekken zullen hangen.

/

4. Nepalese Food Festival – Leuven

Heb je zin om tijdens het verlengde weekend ook culinair aan je trekken te komen? Dan moet je zaterdag 28 mei op de Bruul in Leuven zijn voor het Nepalese Food Festival. Verschillende foodtrucks serveren allerlei lekkere, verrassende gerechten uit Nepal: Dhal Bhat, Momo, Pani Puri…

Terwijl je geniet van het eten, wordt er om de ervaring compleet te maken ook Nepalese muziek en dans voorzien . Het foodfestival biedt dus een unieke ervaring om in contact te komen met andere culturen. De inkom is gratis.

/

5. Citadelic Festival – Gent

Het hele verlengde weekend lang (van 25 mei tot en met 29 mei) kan je terecht in het Citadelpark in Gent voor de avontuurlijke en compromisloze muziek van het Citadelic Festival. Vanaf de middag kan je genieten van concerten in allerlei stijlen. Van jazz en Afrikaanse ritmes tot indie rock en spoken word: het festival legt vooral de focus op zijn liefde voor muziek en improvisatie.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Stad Gent (@stadgent)

/

6. Côté Jardin – Gent

Zondag 29 mei, van 11u tot 23u, kan je in de prachtige tuin van de Bijloke in Gent terecht voor de muzikale picknick Côté Jardin. Ga erheen in goed gezelschap en breng je eigen dekentje en picknickmand mee, of laat je verwennen aan een van de vele eetkraampjes en drankstanden. Zo kan je nadien van op de stoelen, in het gras of onder de bomen optimaal genieten van de muziek (opera, jazz, indie…).

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Muziekcentrum De Bijloke (@debijloke)

/

7. Backspace – Antwerpen

Haast je nog snel naar Antwerpen voor de laatste dagen (tot en met 29 mei) van de tentoonstelling Backspace van Alexey Shlyk en Ben Van den Berghe in het FOMU.

In het werk van Alexey Shlyk en Ben Van den Berghe staat het spannende spel tussen fotografisch beeld en architecturale ruimte centraal. Ze combineren nieuwe beelden en documentatie van eerder werk om steeds weer andere installaties te maken. Backspace verwijst naar geheime, achterliggende ruimtes: bestaan die echt of zijn ze een illusie?

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door FOMU Antwerp (@fomuantwerp)

Lees ook: Droom weg: Belgen openen vakantieparadijs in Portugal, Beleef de trip van je leven in 6 spectaculaire en luxueuze treinreizen

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Activiteiten, Hemelvaart.