7 essentials die het hardlopen makkelijker maken
© Unsplash

7 essentials die het hardlopen makkelijker maken

Door Lotte Gillis
Leestijd: 2 min

Het lijkt wel of iedereen en zijn moeder aan het trainen is voor een marathon. Lopen is een ware trend geworden. Wil je er zelf mee beginnen of ben je al even bezig, maar heb je geen idee hoe je je prestaties en gezondheid nog meer kan opkrikken, haal dan inspiratie uit deze zeven essentials voor bij het hardlopen.

/

Of je nu traint voor 20 of 2 kilometer, het is hoe dan ook belangrijk om de juiste spullen te voorzien als je wil hardlopen. Doe je dat niet, dan wordt het risico groot op blessures en andere kwaaltjes. Aangezien je loopt om net gezonder te worden is dat dus absoluut iets wat je wil vermijden. Naast de juiste loopschoenen -ofwel het meest voor de hand liggende item- zijn er nog zeven essentials die je sessie hardlopen naar een hoger niveau brengen.

Lees ook: Wanneer zijn je loopschoenen aan vervanging toe?

/

1. Hardloopvest

Hoewel een hardloopvest onmisbaar is als je lange afstanden loopt, kan hij ook goed van pas komen bij korte afstanden. Dit vest is speciaal ontworpen om al je spullen in op te bergen zonder dat het voor last zorgt tijdens je loopsessie. Zo kan je er twee waterflesjes in kwijt, maar ook een snack voor onderweg, je gsm en een regenjas.

Hardloopvest van Salomon, € 200.

Shop it

/

2. Waterflessen uit silicone

Dit item sluit naadloos aan bij het vorige. Het is belangrijk om steeds water bij te hebben als je gaat lopen zodat je altijd gehydrateerd blijft. Een normale waterfles van hard plastic, metaal of glas kan nogal vervelend zijn tijdens het lopen. Daarom is het een goed idee om te kiezen voor een alternatief uit silicone. Je voelt ze niet alleen amper zitten in een hardloopvest, maar als ze leeg zijn nemen ze ook nog eens amper plaats of gewicht in, een onmisbaar essentials voor bij het hardlopen dus.

250 ml waterfles uit polyurethaan, thermoplastiek en silicone van Salomon, € 20.

Shop it

Lees ook: De methodes die écht werken om meer energie te krijgen

/

3. Compressiekousen

Niet alleen de keuze van je schoenen is belangrijk bij het lopen, maar ook die van je kousen. Zo kunnen speciale compressiekousen je prestaties zelfs verbeteren. Deze sokken oefenen druk uit op je kuiten wat ervoor zorgt dat het bloed dat daar zit makkelijk terug naar je hart wordt gestuurd. Niet alleen je bloedcirculatie verbetert ervan, maar er wordt ook nog eens meer zuurstof naar je spieren gestuurd en afvalstoffen worden makkelijker afgevoerd.

Compressiekousen van Falke, € 42.

Shop it

/

4. Transpiratie proof zonnecrème

Aangezien hardlopen een buitensport is, is het meer dan aangeraden om je voor je training in te smeren met een goede zonnebrandcrème. Vaak is een standaard zonnecrème niet genoeg aangezien je tijdens het lopen zweet en dit ervoor kan zorgen dat je laag spf als sneeuw voor de zon verdwijnt. Ga dus op zoek naar een sportzonnecrème die er ook na een sessie zweten nog op blijft zitten.

Sportzonnecrème met spf 50+ van Rituals, € 18,90.

Shop it

Lees ook: Daarom is je eetlust zo groot tijdens je menstruatie

/

5. Hardloopzonnebril

Naast het feit dat je je ogen niet hoeft dicht te knijpen op een zonnige dag, heeft lopen met een zonnebril nog een heleboel voordelen. Zo houdt het je ogen vrij van stofdeeltjes en insecten en krijg je geen last van snijdende wind.

Radar EV pitch zonnebril van Oakley, € 214.

Shop it

/

6. Over the ear draadloze oortjes

Om je motivatie en ook je tempo wat op te krikken is lopen met muziek ideaal. Toch is dat niet altijd vanzelfsprekend. Zo is lopen met een hoofdtelefoon erg warm, daarentegen vallen draadloze oortjes dan weer makkelijk uit je oren. Over the ear oortjes zijn dan de ideale oplossing. Deze draadloze oortjes hebben een boogje dat over je oor gaat waardoor ze steviger vastzitten en dus ook minder snel uit je oren vallen.

Draadloze oortjes Powerbeats Pro van Beats, € 299,95.

Shop it

/

7. Sporthorloge

Als je lange afstanden gaat lopen kan een sporthorloge goed van pas komen. Zo kan je steeds je hartslag bekijken om te zien of je in de juiste hartslagzone zit, de tijd bijhouden en de weg terugvinden. Daarnaast kan je met een smart watch ook je muziek afspelen en telefoontjes beantwoorden wat je gsm overbodig maakt en waardoor je dus minder gewicht moet dragen bij het lopen.

Smart watch Series 9 van Apple, vanaf € 449.

Shop it

Lees ook: Moe en slecht gezind? Misschien zijn je hormonen uit balans

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Hardlopen.