5 tips voor het schoonmaken van je beugel
©

5 tips voor het schoonmaken van je beugel

Leestijd: 1 min

Draag jij een beugel of gebitsbeschermer? Dan weet je vast hoe belangrijk het is om deze proper te houden. Met deze tips & tricks wordt het schoonmaken van je beugel een makkie.

Bacteriën zijn dan wel onzichtbaar voor het menselijk oog, maar ze leven overal. Ook in je mond. Je mond bevat van nature namelijk honderden verschillende soorten bacteriën. Een goede mondverzorging en –hygiëne zorgen ervoor dat deze in harmonie kunnen samenleven. Als er zich echter te veel ziektekiemen ophopen, kan dat wel een probleem vormen. Wanneer je je beugel niet reinigt na gebruik, is dit een ideale plek voor bacteriën om zich te vermenigvuldigen en te groeien. Daarom is het belangrijk bacteriën regelmatig van je beugel te verwijderen. Op die manier zet je mondgezondheidsproblemen zoals slechte adem buitenspel. Maak er dus een gewoonte van je beugel of gebitsbeschermer na gebruik te reinigen. Hoe? Wij vonden de ideale oplossing.

Tips voor het reinigen en verzorgen van je uitneembare beugel of gebitsbeschermer

1. Regelmatig reinigen is de boodschap

Met een regelmatige reinigingsroutine houd je je beugel of gebitsbeschermer in goede staat en geef je mogelijke problemen als slechte geuren en vlekken geen kans.

2. Gebruik een zachte borstel

Gebruik een tablet voor regelmatige reiniging en borstel vervolgens met een zachte borstel alle mogelijke achtergebleven dingen in de beugel of gebitsbeschermer. Naast het schoon houden ervan, helpt dit ook om krassen te voorkomen.

3. Gebruik een aangepaste reinigingsoplossing

Als je na elk gebruik van je beugel en gebitsbeschermer een gespecialiseerde reinigingsoplossing voor beugels gebruikt, zoals Corega Pro Beugels & Bitjes, kun je ervoor zorgen dat je beugel schoon en fris blijft.

4. Voorkom extreme warmte

Extreme hitte zal je beugel of gebitsbeschermer beschadigen waardoor deze krom gaat trekken. Plaats het dus nooit in kokend of zeer heet water of in de vaatwasser.

sourire

pexels

Corega Pro Beugels & Bitjes

Met de Corega Pro Dagelijkse Reiniger voor Beugels & Bitjes Tabletten houd je je beugel gemakkelijk dagelijks schoon en fris. Zo doden de tabletten 99,9%* van de bacteriën die een slechte geur veroorzaken, verminderen ze vlekken en verwijderen ze verkleuringen. Dankzij de Crystal Clear technology reinigen ze effectief en dat zonder te krassen. De tabletten zijn bovendien geschikt voor alle verwijderbare beugels en bitjes, zoals transparante beugels, draadbeugels, nachtbeugels en sportbitjes. Hoe kan je ze gebruiken?  Laat een reinigingstablet in warm water vallen om je beugel of bitje te bedekken. Laat de beugel of het bitje 3 tot 5 minuten weken en borstel daarna met een zachte borstel. Spoel de beugel of het bitje daarna af.

*in laboratoriumtesten

Corega

Corega

Klik hier om je kortingscode te krijgen!

Je koopt de Corega Pro Beugels & Bitjes bij Kruidvat aan een richtprijs van €6,99 voor 30 tabletten.

Dit artikel werd opgesteld in nauwe samenwerking met Corega.

corega.com

Lees ook:

Daar is de lente, daar zijn de rozengeuren

Dior heropent zijn flagship 30 Montaigne na twee jaar renovatie

6 tips voor een optimaal ingerichte keuken

 

Commercieel team De artikels van >