Dior heropent zijn flagship 30 Montaigne na twee jaar renovatie
© Kristen Pelou

Dior heropent zijn flagship 30 Montaigne na twee jaar renovatie

Leestijd: 1 min

Na twee jaar renovatie zijn de deuren van 30 Montaigne, de flagship van Dior in Parijs, terug open. Neem hieronder een kijkje binnen in het indrukwekkende pand.

/

Meer dan 70 jaar geleden, op 15 december 1946, viel Christian Dior als een blok voor het hôtel particulier op 30 Avenue Montaigne in Parijs, Frankrijk. Het gebouw, dat oorspronkelijk in 1865 door de zoon van Napoleon was gebouwd, viel op door zijn elegante architectuur en zijn neoklassieke gevel. “Het moest 30 Montaigne worden. Ik zou me hier vestigen en nergens anders!” zei Christian Dior over het herenhuis op de hoek, dat hij in zeven jaar omtoverde tot een iconisch atelier met vijf verdiepingen.

Adrien Dirand

30 Montaigne

In 1947 stelde Dior zijn allereerste collectie, ‘The New Look’, in de royale salons van 30 Montaigne voor. Nu is het pand, na twee jaar van restauraties en renovaties in samenwerking met architect Peter Marino – al 25 jaar een vriend van het huis – terug open. En het Franse modehuis stelt het iconische gebouw nu ook open voor het publiek.

Lees ook: Herfst/winter 22-23 shows: een nieuw futuristisch tijdperk bij Dior

Het nieuwe 30 Montaigne verenigt het verleden met de toekomst en doet niet alleen dienst als flagship, maar ook als haute couture salon, haute couture atelier en juwelenatelier. Daarnaast is er een galerij, La Galerie Dior, die Christian Dior zelf en zijn zes opvolgers in de kijker zet: Yves Saint Laurent, Marc Bohan, Gianfranco Ferré, John Galliano, Raf Simons, en Maria Grazia Chiuri. Maar liefst 1874 objecten, waaronder 452 miniatuurjurken en 1422 objecten in 3D-print, laten toe om het rijke erfgoed van het merk tot in de kleinste details te ontdekken.

Kristen Pelou

Kristen Pelou

De Franse topchef Jean Imbert staat aan het hoofd van het Dior café en restaurant. En tenslotte is er La Suite Dior, een privéappartement dat je kan afhuren en toegang geeft tot een toegewijde staff én de sleutels van het iconische adres 30 Montaigne.

“Mijn wens (was) om een huis in mijn naam te creëren. Een huis waar alles nieuw zou zijn.”- Christian Dior

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Dior, Flagshipstore, Parijs.