5 redenen waarom je de film ‘Wonka’ wil gaan zien
© Jaap Buitendijk

5 redenen waarom je de film ‘Wonka’ wil gaan zien

Door Joëlle Lehrer
Leestijd: 1 min

Familie-entertainment voor de feestdagen, 'Wonka' van Paul King is onze favoriete film. Hier is waarom.

/

1. Timothée Chalamet danst en zingt in de film

Hij stort zich volledig op de hoofdrol in deze komedie met tal van zang- en dansscènes, waarbij hij zijn vaardigheden als echte entertainer laat zien. Voor deze film is hij zelfs genomineerd als beste acteur bij de Golden Globes. De soundtrack, gemaakt door Neil Hannon van The Divine Comedy, bevat een aantal zeer pakkende en licht populaire nummers.

Lees ook: De hoogtepunten van de Métiers d’Art show 2023/24 van Chanel in Manchester

2. De personages

De personages in deze ensemblefilm zijn uitmuntend uitgewerkt. De slechteriken zijn grappig, zoals de geweldige Olivia Colman, en de helden zijn vindingrijk, zoals de jonge Calah Lane, die Willy Wonka bijstaat in allerlei ingewikkelde situaties.

/

3. Hugh Grant in miniformaat:

Het is puur toeval dat Wonka uitkomt terwijl we de twintigste verjaardag van Love Actually vieren, waarin Hugh Grant een Britse premier speelde die verliefd werd. In Wonka vertolkt hij een Oompa-Loompa, een dwerg van vijfentwintig centimeter met een oranje huid en groene haren.

/

4. Chocolade maakt gelukkig:

De lekkernijen gemaakt door Willy Wonka in de film bezorgen mensen een geluksgevoel (hoewel, als we eerlijk zijn, het je wel dik kan maken…) en ze beginnen zelfs te zweven in de lucht.

5. De zoete bloeiende kersenboom:

Wonka wordt getipt voor verschillende Oscar-nominaties, vooral voor setontwerp en kostuums. Een van de vele visuele pareltjes in de film is de reusachtige kersenboom, waarvan de bloesems en takken een waar genot zijn om te aanschouwen.

Lees ook: De zonnigste plekken om te overwinteren

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.

Tags: Wonka.