5 heerlijke Italiaanse restaurants in Brussel om Anti-Dieetdag te vieren
© Instagram @da.mimmo, @sarah_cisinski

5 heerlijke Italiaanse restaurants in Brussel om Anti-Dieetdag te vieren

Door Lien Van Dyck
Leestijd: 2 min

Op 6 mei is het internationale Anti-Dieetdag. Een dag vol overgave aan guilty pleasures die we alleen maar kunnen omarmen! Om deze dag te vieren tipt Marie Claire vijf adresjes in Brussel waar je heerlijk kan genieten van de Italiaanse keuken. Op naar La Dolce vita!

Hoewel de Internationale Anti-Dieetdag het moment is om je volledig te laten gaan, is deze dag eigenlijk in het leven geroepen om te wijzen op de gevaren van te strikt diëten. Streng en afvallen gaan namelijk niet samen. Want als je jezelf te veel beperkingen oplegt, hou je het niet vol en komen de kilo’s er na een tijdje toch weer bij.

Lees ook: Crush of the day: Burberry Her Blossom 

/

Da Mimmo

Laat je verleiden tot de Italiaanse gastronomie en breng een bezoek aan restaurant Da Mimmo in Sint-Lambrecht-Woluwe. Een restaurant waar passie van kwaliteitsvolle producten en smaken samen komen. De gerechten hier zijn afhankelijk van de seizoenen en de inspiratie van de chef-kok. Hun specialiteit? De taglierini met truffel. Buon appetito!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Da Mimmo (@da.mimmo) op

Adres: Ridder Koninglaan 24, 1200 Sint-Lambrechts-Woluwe

/

Racines

Racines is een kruidenierswinkel, wijnbar en restaurant in een! De eigenaars Francesco en Ugo kozen er bewust voor om geen vlees aan te bieden en enkel gebruik te maken van verse, biologische en seizoensgebonden ingrediënten. Zo willen ze de milieu-impact van hun restaurant beperken. Daarnaast wijzigen ze het menu dagelijks om meer kwaliteit te bieden en minder te verspillen. Mooi toch?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Racines Bruxelles (@racines_bruxelles) op

Adres: Elsensesteenweg 353, 1050 Elsene

/

Ricotta & Parmesan

Dit authentiek restaurant is gelegen in het hartje van Brussel. Het is een waar herkenningspunt voor de liefhebbers van Italiaanse kookkunst. Hun specialiteit? Pasta’s natuurlijk! Voor de niet-pastaliefhebbers onder ons bieden ze sinds een aantal jaren ook overheerlijke pizza’s aan. Daarnaast is het interieur in de zaak een echte trekpleister. Er hangt een uitermate gezellige sfeer. Ambiance met een O’ Sole Mio gehalte verzekerd!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door RICOTTA & PARMESAN ® (@ricottaparmesan) op

 Adres: Schildknaapstraat 31, 1000 Brussel

/

Nona

In dit Italiaanse restaurant kan je terecht voor een heerlijke authentieke Napolitaanse pizza. Zoals het betaamt worden de pizza’s slechts een minuut gebakken in een gloeihete oven. Daarnaast werken ze er enkel met verse biologische ingrediënten geproduceerd door lokale boeren. Hierdoor is hun menu veranderlijk en steevast seizoensgebonden.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door NONA (@itsanonalife) op

Adres: Sint-Katelijnestraat: 17-19, 1000 Brussel

/

Piccola Store

Piccolo Store is een uiterst klein en intiem adres gelegen in deelgemeente Elsene. Met hun catering service en kantine bieden ze traditionele gerechten uit het Zuiden van Italië aan. Hun zonnige gerechten meenemen, bestellen of ter plaatse aan een van de spaarzame tafels opeten. De ideale uitvalbasis dus voor een gehaaste Italië-liefhebber!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Sarah Cisinski 🔪🍠🌿 (@sarah_cisinski) op

Adres: Rue Lesbroussart 48, 1050 Elsene

Welke is jouw favoriet?

Vond je dit artikel interessant? Lees dan ook: Op deze adresjes drink je de beste gin in Brussel, Plein Publiek strijkt neer in Brussel, Bagels in Brusse: onze favoriete plekjes

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Brussel, Food, Gastronomie, Italiaanse keuken, Italië.