5 creatieve workshops in Europa om op je to-dolijst te zetten
© Unsplash

5 creatieve workshops in Europa om op je to-dolijst te zetten

Door Lotte Gillis
Leestijd: 2 min

Heb je binnenkort een citytrip gepland, dan is het een goed idee om eens verder te kijken dan de welbekende toeristische attracties. Zo bieden tal van grootsteden creatieve workshops aan waarna je een uniek souvenir meeneemt naar huis.

/

1. Handtas maken in Parijs

Als er een stad is waar je ongetwijfeld een prachtige handtas kan scoren is het wel Parijs. Maar wat nog leuker is, is om die handtas zelf te maken. Bij Le Pigeoncoq leer je hoe je je eigen handtas maakt van upcycled leer. Dat is niet alleen duurzaam, maar doordat je zelf de kleuren en het model kiest, ga je ook nog eens naar huis met een uniek exemplaar.

Adres? 6 – 7 rue d’Alexandrie, 75002 Parijs, Frankrijk of 107 rue Sainte, 13007 Marseille, Frankrijk
Meer info? pigeoncoq.fr

Lees ook: Peter Philips over de gedurfde beautylook die hij voor Dior creëerde

/

2. Keramiek schilderen in Amsterdam

Hoewel keramiek schilderen steeds populairder wordt en je het op steeds meer plaatsen kan doen, biedt de Nederlandse hoofdstad een extra unieke workshop aan. Hier kan je namelijk keramiek komen schilderen bij het vrolijkste keramiekmerk van Nederland, Blond Amsterdam. Je krijgt hierbij een bord of mok met de typische Blond Amsterdam tekeningen die je dan zelf kan beschilderen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Blond Amsterdam (@blondamsterdamnl)

Adres? Ferdinand Bolstraat 44, 1072 LL Amsterdam, Nederland
Meer info? blond-amsterdam.com

/

3. Tuften in Gent

Voor een leuk, zelfgemaakt souvenir hoef je niet ver te gaan. Zo kan je in Gent je eigen tapijtje tuften in een design en vorm die je helemaal zelf kiest. Deze schattige tapijten zijn ideaal om je huis wat extra op te leuken, zo zijn ze perfect voor in de badkamer of als deurmat.

Adres? Luxemburgstraat 70, 9000 Gent, België
Meer info? funni.be

Lees ook: 5 adembenemende wandelroutes in Europa

/

4. Kintsugi workshop in Londen

Tijdens deze kintsugi workshop leer je alles over de inspirerende Japanse techniek. Het idee achter de techniek is dat je gebroken servies herstelt met een soort goudlijm en het daardoor nog mooier maakt dan het al was. Tijdens de workshop sla je dus eerst een schaaltje kapot om het daarna weer te herstellen. Dat klinkt  misschien tegendraads, maar als je het resultaat ziet, zal je absoluut geen spijt hebben. Dit is dan ook dan ook de perfecte workshop voor de perfectionisten onder ons om te leren hoe je imperfecties kan omarmen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kintsukuroi (@kinboru_uk)

Adres? 2 Harton St, Londen SE8 DQ, Verenigd Koninkrijk
Meer info? kinboru-studios.com

/

5. Glasblazen in Venetië

Als je op zoek bent naar een creatieve workshop waarbij je wordt bijgestaan door een echte vakman zit je hier goed. Tijdens de workshop leert glasblazer en kunstenaar Massimiliano Caldarone je de kneepjes van het vak. Achteraf ga je naar huis met een zelfgemaakt souvenir, zo kan je er onder andere een bedeltje voor aan een ketting maken. Op zijn Instagramaccount vind je alvast een voorproefje van zijn talent.

Adres? Campiello Widmann già Biri 5419B, Venetië, Italië
Meer info? booking.com

Lees ook: 4 x exotische én lekkere foodadresje

Marie Claire Stagiaire De artikels van >