4 x exotische én lekkere foodadresjes
© Camille Liebaert

4 x exotische én lekkere foodadresjes

Door Kim De Craene
Leestijd: 2 min

Japanse ramen, Cuzco corn of Indische barbecue: deze vier exotische restaurants in Gent, Brussel en Antwerpen zijn een bezoekje waard.

/

Japanse ramen met een Gentse toets

Camille Liebaert

Zuru Zuru Ramen, het iconische ramen noedelrestaurant in Gent, vierde onlangs met groot enthousiasme zijn vijfjarig bestaan. Deze mijlpaal markeert niet alleen het succesvolle traject van het restaurant, maar ook de opmerkelijke prestaties van chef Nick Hofman. Hij is de enige Belgische chef die ramen noedels vers en biologisch bereidt in zijn eigen atelier.

Zuru Zuru Ramen in Gent is een populaire bestemming geworden voor Japanse expats en toeristen, die het restaurant via Twitter  aan elkaar aanbevelen. Dit is een eerbetoon aan de authenticiteit en kwaliteit van het restaurant, dat door een Belgische chef wordt gerund. Ook Belgische reizigers die de smaak te pakken kregen tijdens een reis naar Japan, vinden hier een stukje authentiek Japan terug.

Nick Hofman is niet alleen een meester in de keuken, maar ook een ramen noedels educator. Hij deelt graag zijn passie met anderen door regelmatig workshops te geven.

Zuru Zuru Ramen, Kortrijksesteenweg 110 bus 001, 9000 Gent, meer info op hun Instagram

/

Peruuaanse streetfood in Antwerpen

Tom Corremans

Peru wordt niet voor niets keer op keer verkozen als de beste culinaire bestemming ter wereld, en leent haar smaken ook aan het culinaire pareltje Wayk’u. Hier komt Peruaanse streetfood tot leven, geïnspireerd op eeuwenoude fusies met Aziatische smaken. Het signatuurgerecht is een typisch Peruaanse ‘charcoal chicken’, bereid in een houtskooloven. Niet te missen is hun gegrilde ‘Cuzco corn’: typisch Peruaanse maïs, veel groter en witter dan de gele maïs die wij kennen.

De Aziatische invloeden zijn duidelijk merkbaar in gerechten en ingrediënten zoals karaage (gefrituurde kip), bao, kimchi en noedels. Voor de liefhebbers van hamburgers zijn er twee opties, waarbij je kan kiezen tussen kip of Angus beef, geserveerd met Peruaanse sauzen en kimchi-mayo.

Zin in een dessert? Je kunt kiezen tussen miso chocolade brownies en tropical mochi ijs. En dorst? Bestel een Kumasi-drankje, gemaakt met het friszoete sap van de cacaovrucht. Leuk weetje: ‘Wayk’u’ betekent ‘koken’ in de inheemse Peruaanse Inca-taal Quechua.

Wayk’uErnest Van Dijckkaai 24 2000 Antwerpen, meer info op de website

/

Bombay in Brussel

Studio Legein

Mission Masala veroverde in het verleden al de harten van foodies. Ze maakten eerst furore met hun foodtrucks, Mission Masala en Bombay BBQ, op verschillende festivals zoals Pukkelpop, Couleur Café en Best Kept Secret. In 2018 waagden eigenaars Tim en Pavan de stap naar een vaste stek in Antwerpen, én na een succesvol eerste restaurant openden ze een nieuwe Mission Masala in Gent.

Na een Antwerpse en Gentse vestiging onder naam van ‘Mission Masala’, openden eigenaars Pavan en Tim onlangs ook een heuse flagship in Brussel, met de naam BOMBAY BBQ. Brusselaars kunnen nu mee genieten van de kleurrijke Indische keuken met urban coolness waarvoor Mission Masala zo bekend is.

Met BOMBAY BBQ wordt het heerlijk tafelen in een aangepast concept dat voor Brussel nog meer op Indische barbecue en street grill zal inzetten. Bombay BBQ is ook hun grootste restaurant, met 99 zitplaatsen en een terras. Gasten wanen zich in tropische food destinations, maar dan in hartje Brussel. Op het ruime gelijkvloers geniet je van een rustige sfeer, op het eerste verdiep waan je je in een drukke Indische straat.

BOMBAY BBQ, Elsensesteenweg 280, 1050 Elsene, meer info op de website.

/

Ramen in Gent

Pers

De befaamde ramenketen Umamido opent deze week de deuren van zijn nieuwe restaurant op de Korenmarkt in Gent. Het succesverhaal van Umamido begon in 2013, toen Guy Quirynen een eerste vestiging opende op het Brusselse Flageyplein. Na zijn stage in Kyoto was hij volledig in de ban van de Japanse ramencultuur en besloot hij om deze lekkernij mee te nemen naar de Belgische hoofdstad. Al snel groeide Umamido uit tot een succesvol concept met ondertussen 11 locaties in België en Zwitserland.

Wat maakt de opening van Umamido Korenmarkt zo speciaal? Met deze nieuwe locatie slaat Umamido een nieuwe design richting in. Het interieur is compleet getransformeerd, waarbij de gebruikelijke minimalistische sfeer met betonnen en houten elementen plaats maakt voor een energieke ervaring. Een ware culinaire én visuele onderdompeling in de Japanse ramencultuur.

Sint-Michielshelling 7, 9000 Gent, meer info op de website

Lees ook: Hoe maak je golden milk, het populaire drankje op TikTok?

Kim De Craene De artikels van >

Kim De Craene schrijft over beauty en lifestyle, boeken en muziek. Na tien jaar São Paulo woont ze terug in Antwerpen. Ze woonde dus zo’n kwart van haar leven in Brazilië. Wat haar toch een beetje Braziliaans maakt. Ze houdt van rode lipstick, languit op een massagetafel liggen, dansen op het strand op blote voeten, bioboeren en stelt zich bij elk dilemma vaak de vraag "wat zou Audrey Hepburn doen?"

Tags: Adresjes, Food, Hotspots, Restaurants.