Dit zijn de populairste kapsels van het moment
© Launchmetrics Spotlight

Dit zijn de populairste kapsels van het moment

Door Kim De Craene
Leestijd: 1 min

Op zoek naar inspiratie voor je kapsel voor het nieuwe jaar? TikTok mag dan vol staan met vreemde beautytrends maar eerlijk is eerlijk, het social mediaplatform is ook een bron van ideeën. Dit zijn de drie meest populaire kapsels van het moment.

/

Zoals Cindy, Naomi, Christy en Linda

Het kapsel uit de jaren ’90 is een enorme hit op TikTok, ’90’s hair’ heeft maar liefst 1,4 miljard views. Het wordt beschouwd als een flatteuze keuze voor veel gezichtsvormen. Hoewel de term vrij breed is – er waren destijds ontelbare verschillende kapsels – doelt de Gen Z-gemeenschap met ’90s hair op een stijl met zwierige lokken, talrijke lagen en volumineuze blow-outs.

Om een beeld te schetsen: denk aan Cindy Crawford, Naomi Campbell, Christy Turlington en Linda Evangelista op hun hoogtepunt tijdens het tijdperk van de supermodellen, zo’n 30 jaar geleden.

/

Als een vlinder

The Butterfly Cut of het vlinderkapsel, goed voor 1,9 miljard views op TikTok, combineert korte lagen met langere lagen om dimensie, beweging en volume aan je haar te geven. De kortere, opgewekte lagen vallen rond de kin, accentueren je gezicht en kunnen zelfs een ronde gezichtsvorm verfijnen. Ondertussen blijven de langere lagen onder de schouders om het idee van lengte te behouden.

Door deze verschillende lagen biedt het vlinderkapsel het volume van een korter kapsel, zonder dat je de lengte opgeeft. Het verwijdert juist gewicht en beschadigde punten, waardoor een weelderige, veerkrachtige stijl ontstaat die goed in model blijft.

Voor dun haar is het vlinderkapsel mogelijk niet de meest flatterende keuze, omdat de opgewekte, pluizige lagen dun haar dunner kunnen doen lijken. Het kapsel komt het best tot zijn recht bij dikker haar dat reikt tot op de schouders. Het is ook perfect voor mensen met natuurlijke golven of brede krullen, omdat het leven en volume toevoegt zonder dat je stylingproducten of tools nodig hebt.

/

Jim & Jane

Of je nu denkt aan een Franse bob of langere lokken met pony’s geïnspireerd op Jane Birkin, het belangrijkste is dat je haar altijd een nonchalante en doorleefde uitstraling heeft als je voor een ‘French Girl Haircut’ gaat. De term heeft meer dan een miljard nieuws op TikTok. De esthetiek is bohemian, poëtisch en zacht, en het is cruciaal dat je kapsel niet te gestructureerd oogt. Een veelgevraagde stijl is de zachte combinatie van een shag-kapsel met elementen van een mullet.

Een onverwachte inspiratiebron is Jim Morrison, de frontman van de band The Doors uit de jaren zestig, met zijn ongedwongen boho-golven. Ook visagiste Violette Serrat, schrijfster Caroline de Maigret en muzikante Jane Birkin zijn interessante inspiratiebronnen.

Lees ook: Zo krijg je extra glanzend haar à la Kate Middleton

Kim De Craene De artikels van >

Kim De Craene schrijft over beauty en lifestyle, boeken en muziek. Na tien jaar São Paulo woont ze terug in Antwerpen. Ze woonde dus zo’n kwart van haar leven in Brazilië. Wat haar toch een beetje Braziliaans maakt. Ze houdt van rode lipstick, languit op een massagetafel liggen, dansen op het strand op blote voeten, bioboeren en stelt zich bij elk dilemma vaak de vraag "wat zou Audrey Hepburn doen?"

Tags: Kapsels, Trends.