Shopping: de iconische slip dress van Kate Moss
© Getty Images

Shopping: de iconische slip dress van Kate Moss

Door Kim De Craene
Leestijd: 1 min

Het is één van de meest iconische modemomenten uit de jaren 90: Kate Moss op een feestje in een doorschijnende zilveren slip dress. Doe zoals het iconische topmodel en kies dit eindejaar voor een satijnen jurk met spaghettibandjes. Dit zijn onze favorieten.

/

Het was een slip dress die de 19-jarige Moss in 1993 in de schijnwerpers zette, toen ze op het Elite Model Agency Look of the Year feest werd gefotografeerd in een doorschijnend zilverkleurig jurkje. De foto’s van het stralende topmodel, bier in de ene hand, sigaret in de andere, verschenen op de voorpagina’s van kranten en magazines, een ster was geboren.

Satijnen jurkjes met spaghettibandjes in neutrale, poederachtige kleuren of klassiek zwart, zijn sinds de jaren 90 niet meer weg te denken uit het modebeeld. Soms worden ze vergeten eens de temperaturen dalen, maar dit is ten onrechte: je hebt alleen een oversized jas of crew sweater nodig om het tijdloze stuk aan te trekken voor de feestdagen.

/

Shop onze favorieten

 

 

Kim De Craene De artikels van >

Kim De Craene schrijft over beauty en lifestyle, boeken en muziek. Na tien jaar São Paulo woont ze terug in Antwerpen. Ze woonde dus zo’n kwart van haar leven in Brazilië. Wat haar toch een beetje Braziliaans maakt. Ze houdt van rode lipstick, languit op een massagetafel liggen, dansen op het strand op blote voeten, bioboeren en stelt zich bij elk dilemma vaak de vraag "wat zou Audrey Hepburn doen?"

Tags: Kate moss, Shopping, Slip dress.