Deze recepten zijn afkomstig uit verschillende boeken van 7 minuten in de keuken. Een driedelige verzameling aan vlees- vis- en vegetarische recepten voor woks, gratins of gerechten op de bakplaat die je in een mum van tijd klaarmaakt.
Kipfilet op z’n Marrokaans
6 personen – Baktijd: 45 minuten
Ingrediënten
- 6 kipfilets
- 2 gekonfijte citroenen
- 6 gedroogde pruimen
- 3 wortels
- 2 courgettes
- 5 el kikkererwten
- 2 el honing
- 2 el ras el hanout
- 2 el citroensap
- 4 el olijfolie
- 2 el geroosterd amandel- schaafsel
- 3 el fijngehakte koriander peper en zout
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de citroenen in 6 partjes. Snijd de wortels en courgettes in plakjes. Leg de kipfilets in een grote kom en voeg de citroenen, pruimen, wortel, courgettes en kikkererwten toe. Maak een sausje van de honing, ras el hanout, het citroensap en de olie. Schenk dit over de kip en schep alles goed om.
- Verdeel de kip en groenten over een met bakpapier beklede bakplaat. Schenk de resterende saus erover en 80 ml water.
- Vouw het bakpapier dicht en bak de papillote 45 minuten. Bestrooi tot slot met de amandelen, koriander, peper en zout.
Gratin van gnocchi, kerstomaatjes, mozzarella en basilicum
4 personen – Baktijd: 20 tot 30 min
Ingrediënten
- 500 g gnocchi
- 250 g kerstomaatjes, gehalveerd
- 2 bollen mozzarella (di bufala)
- 2 dl volle room
- 1 bosje basilicum
- olijfolie
- peper en zout
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een gratineerschaal in met een scheutje olijfolie. Verdeel de kerstomaatjes en gnocchi over de bodem.
- Snijd de mozzarella in plakken en verdeel deze over de tomaten en gnocchi. Kruid ze naar smaak met peper en zout.
- Meng in een kom de room met het fijngehakte basilicum. Schenk de kruidenroom over de ingrediënten in de schaal en sprenkel er nog wat olijfolie over. Zet de gratin 20 tot 30 minuten in de oven.
Wok met venkel, garnalen en kokos
4 personen – Kooktijd: 8 tot 10 minuten
Ingrediënten:
- 1 venkel
- 300 g gepelde grote garnalen
- 1 tl gele currypasta
- 2 dl kokosmelk
- 1 el plantaardige olie zout
Voor het serveren
- sap van 1/2 limoen enkele takjes koriander
Bereiding:
- Maak de venkel schoon en snijd de knol in dunne plakken.
- Verhit de olie in de wok en bak de venkel 3 tot 4 minuten. Voeg de garnalen toe en bak ze 2 minuten mee. Voeg de currypasta, kokosmelk en wat zout toe. Laat het garnalen- venkelmengsel 3 tot 4 minuten zachtjes garen.
- Sprenkel voor het serveren het limoensap erover en knip de koriander erboven fijn.
Vond je dit interessant? Lees dan ook: Wel vetten, geen koolhydraten: dit wil je weten over het ketodieet. Verwarmende wintersoepen om zelf te maken. Met deze 9 tips hou jij een vegan dieet vol.