5 x positief nieuws om januari met een glimlach af te sluiten
© Getty Images/MC

5 x positief nieuws om januari met een glimlach af te sluiten

Door Enya Torrez & Margaux Glamoci
Leestijd: 3 min

Na het klotejaar dat 2020 was, lijkt het alsof we voortdurend bedolven worden onder slecht nieuws. Gelukkig gebeurt er ook heel wat moois in de wereld. Vanaf nu maken we aan het einde van de maand telkens een overzichtje van 5 optimistische nieuwsfeiten waar we gelukkig van werden. 

/

Dichteres Amanda Gorman heeft modellencontract beet

Ze maakte een diepe indruk op ons en de rest van de wereld op de inauguratie van Joe Biden met haar gedicht The hill we climb. Over haar inspirerende en verbindende boodschap, kun je hier meer over lezen. En het blijft de jonge Amanda Gorman ondertussen voor de wind gaan. Haar aanstaande boeken – The Hill We Climb and Other Poems en het kinderboek Change Sings: A Children’s Anthem – staan momenteel in de top van de bestsellerlijsten van Amazon. En daarnaast tekende ze ook een modellencontract bij IMG Models.

Het bureau zal zich in de eerste plaats concentreren op het opbouwen van haar profiel. De focus zal liggen op merkgoedkeuringen en redactionele mogelijkheden. Naast haar contract met IMG Models heeft ze ook een literaire agent, een impresariaat en een entertainmentadvocaat.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Vogue Netherlands (@nlvogue)

/

Prins van Wales kondigt ‘Terra Carta’-project aan rond duurzaamheid

Als onderdeel van het “Sustainable Markets Initiative” kondigde de Prins van Wales op 11 januari 2021 zijn “Terra Carta” -project aan, een charter dat duurzaamheid centraal stelt in de privésector. Dit charter biedt (Britse) bedrijven een stappenplan om hun weg te vinden naar een ambitieuze en duurzame toekomst.

Volgens de prins van Wales vormt ‘Terra Carta’ de basis voor een herstelplan dat de natuur, de mensen en de planeet centraal stelt. Het omvat kostbare natuur gecombineerd met transformatieve innovatie en middelen waar de particuliere sector zo om gekend staat.

De prins van Wales zet zich al ruim 50 jaar in voor het milieu. Royaltywatchers hebben het ondertussen al over zijn ‘milieugeloof’. Niet onbelangrijk trouwens dat zo’n invloedrijk persoon een ambitieuzer milieubeleid ondersteunt. Hij kan de nodige druk zetten op overheden en mensen overtuigen die de opwarming van de aarde nog steeds niet als een prioriteit beschouwen. 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door RE:TV (@retv_smi)

/

Amerika luidt een nieuw en positiever tijdperk in

Op 20 januari 2021 brak een nieuw politiek tijdperk aan in de Verenigde Staten. Joe Biden werd de 46e president van de VS. Kamala Harris nam het over als vicepresident van Mike Pence en werd daarmee de eerste vrouw die deze functie bekleedde. En daar stopt de vreugde niet.

Joe Biden liet er geen gras over groeien en zette zichzelf onmiddellijk aan het werk. Zo hief hij de discriminerende transgenderban voor het Amerikaanse leger bijvoorbeeld op. Trump verbood transgender personen te dienen voor het leger, omdat ze volgens hem verstoring zouden veroorzaken en te veel kosten. Onder Biden wordt het meteen ook verboden om ontslagen te worden vanwege een gender-identiteit. Hallelujah.

“Transgender-serviceleden zullen niet langer onderworpen zijn aan de mogelijkheid van ontslag of scheiding op basis van genderidentiteit”, schreef het Witte Huis. “President Biden is van mening dat genderidentiteit geen belemmering mag zijn voor militaire dienst, en dat de kracht van Amerika te vinden is in zijn diversiteit.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Marie Claire (@marieclairemag)

/

Bernie Sanders gebruikt meme voor goede doel

Ook voor het volgende positieve nieuwtje blijven we in de Verenigde Staten. Ja zag de foto van een onderuitgezakte Bernie Sanders met knusse wanten aan tijdens de inauguratie van Joe Biden vast al wel voorbijkomen. Het beeld leverde immers heel wat amusante memes op sociale media op.

De populariteit van de foto is ook Sanders zelf niet ontgaan. Daarom besloot hij de meme te gebruiken voor het goede doel. Zijn team drukte de foto op truien en de opbrengst van de verkoopt gaat integraal naar Meals on Wheels, een Amerikaanse non-profit organisatie die maaltijden aan arme ouderen levert.

De Canadese premier Justin Trudeau heeft intussen ook gebruik gemaakt van de Bernie-Sanders-meme toen hij via Twitter de Canadezen wou oproepen om thuis te blijven. Wie weet helpt zo Bernie onrechtstreeks wel mee aan een coronavrij Canada.

/

Vrouwelijke vliegtuigcrew van Air India vliegt langste route ooit

Een vrouwelijke vliegtuigcrew schreef geschiedenis met het vliegen van de langste vliegroute ooit door een Indisch vliegtuigmaatschappij. In slechts 17 uur tijd vlogen zij van San Francisco naar Bengaluru, goed voor zo’n 13.840 kilometer en een route over de Noordpool.

Een vlucht over de Noordpool vraagt om extra voorbereiding om rekening te houden met het weer, de zonnestralen en de beschikbaarheid van de luchthaven. Kapitein Zoya Aggarwal was langer dan een jaar bezig met de voorbereiding ervan.

Aggarwal is al meer dan 10 jaar piloot, maar toen ze afstudeerde had ze moeite om een ​​baan te vinden. Indische luchtvaartmaatschappijen namen namelijk amper vrouwelijke piloten aan. Haar ouders stonden aanvankelijk niet achter haar dromen om piloot te worden en dus koos ze er eerst voor om jonge aspirant-piloten les te geven.

Vrouwen worden wereldwijd al langer uitgesloten in de luchtvaartindustrie. Wereldwijd is slechts 5% van de vrouwen piloot, terwijl bijna 80% van de stewardessen vrouw is. Genderongelijkheid in de luchtvaart maakt deel uit van een groter gebrek aan vertegenwoordiging in de wetenschap, waarbij vrouwen minder dan 30% van de onderzoekers ter wereld vertegenwoordigen. Hopelijk zorgen nieuwsverhalen zoals deze voor een ommekeer bij toekomstige generaties.

Lees meer Marie Claire op: Voor alle leeftijden en maten: Alber Elbaz maakt comeback met AZ Factory, In de ‘Pasta Academy’ leer je pasta maken als een echte Italiaanse en 22-jarige dichter Amanda Gorman geeft Amerika hoop.

Tags: 2021, Actualiteit, Politiek.