10 zonnige doe-tips voor een heerlijke zomer in Oostende
© Walkie Talkie

10 zonnige doe-tips voor een heerlijke zomer in Oostende

Door Romy Geerts
Leestijd: 2 min

De zomer is in zicht en dat wil zeggen dat we weer kunnen genieten van het heerlijke, warme weer. En waar kan jij die warme zomerdagen beter besteden dan aan de kust? Hier zijn 10 doe-tips om de zonnige dagen in Oostende te vervullen.

/

À l’Ostendaise – Kom Proeven

Kustklassiekers smullen aan €6

Op 22 en 23 juni kan je op het Zeeheldenplein in Oostende komen proeven van heerlijke Noordzeevis en lokale klassiekers tijdens de zevende editie van À l’Ostendaise – Kom Proeven. Per maaltijd betaal je slechts 6 euro. En dat is het zeker waard volgens ons!

Marie Claire Doe-tips Oostende

Meer informatie over dit event vind je op: www.ostendaise.be

/
Ostend Beach Festival

Beats aan de beach

Kom 12 tot 14 juli dansen onder de stralende, tussen het warme zand en op de elektronische beats van nationale en internationale artiesten, tijdens Ostend Beach Festival. Dit jaar bestaat de grootste beach party van België 10 jaar, reden te meer voor een feestje.

Marie Claire Doe-tips Oostende

Meer informatie over dit event vind je op: www.ostendbeach.be

/
Zandsculpturenfestival

Zandmannetjes aan zee

Het Zandsculpturenfestival is ook deze zomer weer terug. Kom van 22 juni tot 8 september naar het Groot Stand in de Westelijke Strekdam om de zandsculpturen in een totaal nieuw thema te bewonderen. Het thema van dit jaar is Sand City Dreams. Onze interesse is gewekt!

Marie Claire Doe-tips Oostende

Meer informatie over dit event vind je op: www.zandsculpturen.be

/
Oostende Koerse

In galop tijdens de zomermaanden

Altijd al eens naar de paardenrennen willen gaan? Elke maandag van 1 juli tot 26 augustus worden er op de renbaan van Oostende paardenrennen georganiseerd. Spectaculair!

Marie Claire Doe-tips Oostende

Meer informatie over dit event vind je op: ostendekoerse.be

/
Theater aan Zee – TAZ#2019

Podiumkunst aan de kust

Ook deze zomer worden er tijdens 31 juli tot 10 augustus verschillende theatervoorstellingen, concerten, literaire events, … georganiseerd. Het thema van deze Theater aan Zee is samenhorigheid en betrokkenheid, wat je zeker zal merken tijdens de voorstellingen. TAZ#2019 gaat plaatsvinden in het Leopoldpark en andere diverse locaties.

Marie Claire Doe-tips Oostende

Meer informatie over dit event vind je op: theateraanzee.be

/
Vuurwerkfestival

Firework feest

Naar jaarlijkse traditie is er uiteraard het reusachtige vuurwerkspektakel. Afspraak op 8-15-21-22-29 juli en 5-12-15 augustus voor de perfecte afsluiter van een geweldige zomerdag.

Marie Claire Doe-test Oostende

Meer informatie over dit event vind je op: www.visitoostende.be

/
Fame, The Musical

Praal in het Kursaal

Tijdens 5 tot 10 augustus kan je in het Kursaal van Oostende de wereldwijde succesmusical Fame gaan bekijken. De musical is dit jaar 30 jaar geworden waardoor het een uniek gegeven is om deze iconische voorstelling te gaan beleven aan zee. Er is toch niets beter dan je avond afsluiten met de beste musical ter wereld?

Marie Claire Doe-tips Oostende

Tickets en info op: www.kursaaloostende.be/nl

/
Paulusfeesten

Muziek in de straten

Deze zomer, van 12 tot 18 augustus, organiseert Oostende opnieuw de meest begeerde feesten van België, de Paulusfeesten, op de Sint-Petrus en het Paulusplein. De feesten zijn al jaren een echte hit voor zowel jong als oud. Het programma biedt voor ieder wat wils: een brede waaier aan muziek, straatanimatie en kinderanimatie. Er zijn 120 binnen- en buitenlandse acts voorzien om van de 47ste editie een echte klepper te maken.

Marie Claire Doe-tips Oostende

Meer informatie over dit event vind je op: paulusfeesten.be

/
North Sea Beer Festival

Zeeën van bier 

Tijdens het North Sea Beer Festival, dat georganiseerd wordt in het Leopoldpark tussen 23 tot 25 augustus, verzamelen meer dan 30 brouwerijen om jou zo’n 200 verschillende biersoorten te laten proeven. Zalig toch!

Marie Claire Doe-tips Oostende

Meer informatie over dit event vind je op: www.visitoostende.be/nl/

 

Vond je dit een leuk artikel? Lees dan ook deze: 9 events om je te overtuigen van een tripje naar OostendeWinter in Oostende: voor deze 7 topadresjes trek je naar de kust, Allen aan de Noordzeevis! De integrale versie van ons gesprek met Jean sur MerDit zijn de 11 mooiste surfspots van Europa en 10x heerlijk tafelen aan de kust.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Kursaal Oostende, Lifestyle, Oostende.