De beste Europese landen om een roadtrip te maken
© Unsplash

De beste Europese landen om een roadtrip te maken

Door Naomi Wouters
Leestijd: 3 min

De zomer staat voor de deur en niet iedereen heeft zijn bestemming al vastgelegd. Gewoon zin om in de auto te stappen en te reizen? Lees dan zeker verder en ontdek de top 10  Europese bestemmingen uit  de roadtrip analyse die Momondo maakte. 

/

10. IJsland

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Iceland (@iceland)

IJsland is de perfecte roadtrip voor natuurliefhebbers. De prachtige uitzichten die het land te bieden heeft, zijn eindeloos en blijven je altijd bij. Een auto huren in IJsland blijkt echter een andere zaak, de gemiddelde prijs per dag ligt rond de € 58 wat in vergelijking met andere Europese landen aan de dure kant is. De beoordelingen van de wagens zijn gelukkig goed. Bovendien is er weinig luchtvervuiling, een roadtrip die veel frisse lucht en een ongelofelijk mooie natuur belooft. Én IJsland is – momenteel – een groene zone!

/

9. Italië

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door VISIT ITALY ® (@visititalyofficial)

Het klimaat van dit land is zijn absolute voordeel. Net als Spanje, Griekenland en Portugal heeft Italië heel wat uren zon op een jaar. De gemiddelde prijs voor een overnachting op hotel in dit warme land is aan de duurdere kant (€ 107 per overnachting). Italië scoort ook goede beoordelingen op autoverhuur en de huurwagens zijn er in het algemeen betaalbaar. Uiteraard scoort dit land ook zeer hoog op bezienswaardigheden, wat de roadtrip extra de moeite maakt.

/

8. Denemarken

Denemarken hoort met zijn 34 auto-ongelukken per 1.000.000 inwoners bij de meest veilige landen. Daarnaast scoort het land hoog op natuur en is daarom ideaal voor reizigers die graag de natuur ontdekken. Zijn klimaat is vergelijkbaar met het Belgische klimaat wat maakt dat de bestemming naast (gelukkig) heel wat zonnige dagen ook veel regen kent. Een niet altijd zonnige, met prachtige natuur gevulde roadtrip.

/

7. Finland

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door momondo (@momondo)

Na Nederland en Noorwegen scoort ook Finland hoog op verkeersveiligheid en duurzaamheid. Het land behoort tot de landen met de minste luchtvervuiling, files en aantal auto’s per 1000 bewoners. Met een gemiddelde prijs van € 130 per overnachting op hotel is het wel een van de duurste bestemmingen om te verblijven, een belangrijke factor om rekening te houden wanneer je niet in je voertuig kan overnachten.

/

6. Slovenië

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door momondo (@momondo)

De verhouding prijs/kwaliteit van de autoverhuur zit in dit land zeer goed. Het land staat gekend voor excellente beoordelingen van autohuurders en een zeer lage huurprijs. Ook op vlak van natuur heeft dit land veel te bieden, met een score van 6/7 belooft het een adembenemende roadtrip te worden. Opgelet, het land is een van de landen met de meeste neerslag, dus een garantie op een zonnige roadtrip is er niet. Ook overnachtingen zijn best duur. Dat neemt niet weg dat Slovenië een zalige bestemming is, want naast veel natuur heeft het land een groot aanbod aan bezienswaardigheden.

/

5. Zweden

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Visit Sweden (@visitsweden)

Zowel een verblijf als een wagen huren is prijzig in Zweden. De kwaliteit van je verblijf en wagen (gemiddelde beoordeling wagen: 90%) zijn dan ook helemaal in orde. Zweden is na IJsland ook het land met de minste auto-ongevallen en hoort daarnaast bij de landen met de minste files. Verder kan je er genieten van de natuur: ontelbaar veel meren en groene bossen. Een roadtrip waar je helemaal tot rust komt.

/

4. Duitsland

Duitsland hoort bij de landen met de beste veiligheid en infrastructuur. Dat wil zeggen dat er weinig auto-ongelukken plaatsvinden en dat het land beschikt over een goede wegkwaliteit. Ook voor wie elektrisch rijdt is het land een prima bestemming. Tijdens je roadtrip biedt het land bezienswaardigheden en ook een mooi stukje natuur.

/

3. Luxemburg

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Visit Luxembourg (@visit_luxembourg)

Luxemburg scoorde minder hoog op het weer, maar staat op een derde plaats dankzij zijn prachtige natuur en bezienswaardigheden. Bovendien heeft het land redelijke prijzen voor autoverhuur, verblijf en brandstof. Nog een pluspunt: de tolvrije wegen, die maken het land goedkoper om te ontdekken.

/

2. Spanje

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Chloe (@checkinwithchloe)

Spanje is volgens de Index van Momondo het land met het beste weer. Het land is met zijn lage neerslag en vele uren zonneschijn de ideale omgeving voor een zonnige roadtrip. Ook de brandstof is er relatief goedkoop. Al zal je er niet snel een oplaadpunt vinden voor je elektrische wagen (gemiddeld minder dan 1 laadpaal per 100 km). Een laatste pluspunt? Spanje heeft een zeer gevarieerd landschap, mooie stranden, open vlaktes en indrukwekkende bergketens.

/

1. Portugal

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Visit Portugal (@visitportugal)

Portugal staat op de eerste plaats. Het is de beste Europese bestemming voor een roadtrip. Het land scoorde hoog op wegkwaliteit, heeft een overvloed aan mooie natuur en bezienswaardigheden en de prijzen voor autoverhuur zijn zeer laag. Daarnaast heeft Portugal net zoals Spanje enorm veel uren zon per jaar en heeft heel weinig luchtvervuiling en files. Een mix van ideale omstandigheden voor de perfecte roadtrip.

Ontdek meer details en landen in de Roadtrip Index van Momondo.

Lees meer Marie Claire op: 10 onotdekte hotspots in Parijs voor de perfecte citytripIn deze stoffen zweet je het minstEerste Belgische editie van de Bold Woman Awards zet vrouwelijke ondernemers in de kijker

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Europa, Reizen, Roadtrip.