10 onontdekte hotspots in Parijs voor de perfecte citytrip
© Getty Images

10 onontdekte hotspots in Parijs voor de perfecte citytrip

Leestijd: 2 min

Of verre reizen kunnen doorgaan deze zomer, blijft nog koffiedik kijken. Korte citytrips dichtbij huis zijn wél gegarandeerd een mogelijkheid, zoals bijvoorbeeld een weekendje naar Parijs met de Thalys. Vanaf 29 euro sta jij al op Franse bodem en in minder dan 1,5 uur ben je terug thuis. Ontdek hieronder onze favoriete adressen in de lichtstad.

 De lockdown duurde lang genoeg. Door van thuis uit te werken laat je je zorgen niet langer op het werk achter en ontspanning is soms ver zoek. We get it! Een weekendje of zelfs een dagje er tussen uit is dan ook de perfecte oplossing voor een te hoog stressgehalte. Nu de horeca stilaan overal terug open gaat, kunnen we pas écht weer beginnen denken aan citytrips. De eerste op ons verlanglijstje? Parijs!

Lees ook: Kijk binnen in dit unieke wijnhuis van een Belgische vrouw in Zuid-Frankrijk.

First things first. Voor een citytrip onder de 48 uur moet je (op dit moment) niet in quarantaine. Twee dagen in Parijs is net genoeg om even tot rust te komen, je gedachten te verzetten en te genieten van een verandering van omgeving. Het enige wat je (voorlopig) nodig hebt is een negatieve Covid-test die minder dan 72 uur geleden afgenomen is. Met de Thalys ben je op minder dan 1,5 uur al in Parijs. Het is niet alleen een snelle optie, het is ook milieuvriendelijker dan het vliegtuig. En bovendien is het een stuk goedkoper. Vanaf € 29 pendel jij immers al naar de lichtstad. En aangezien er altijd iets onverwachts kan gebeuren, zijn de tickets geboekt voor 8 augustus 2021 100% omruilbaar tot aan het vertrekuur. Meer info vind je op thalys.com.

Lees verder onder de foto.

Gard Du Nord in Parijs ©Unsplash

Hieronder ontdek je een aantal van onze favoriete adressen:

 1. The Next Door
  De hipste conceptstore in Parijs sinds het heengaan van Colette. Je scoort er ontwerpen van onder andere Yeezy, Visvim, Sacai, Stüssy, Marni en een ruim aanbod aan sneakers.
  10 Rue Beaurepaire, 10e arr.
 2. Thank God Im a V.I.P.
  Dit is hét adres bij uitstek voor wie houdt van vintage mode. Van mantelpakjes van Chanel en hakken van Louboutin tot jassen van Barbour en Macintosh. En dat voor een relatief betaalbare prijs.
  12 Rue de Lancry, 10e arr.
 3. Marché Saint-Martin
  Deze overdekte markthal zal door corona minder chaotisch zijn dan anders, maar het blijft toch de moeite. Je vindt er specialiteiten van overal ter wereld en het is er zeker in de zomer gezellig vertoeven op de terrassen.
  31-33 Rue du Château d’Eau, 10e arr.
 4. Chiche
  De beste Midden-Oosterse keuken in Parijs eet je bij Chiche. De trendy zaak is bovendien ook ideaal om lokale hipsters tegen het lijf te lopen. En de hummus is er goddelijk!
  29 bis Rue du Château d’Eau, 10e arr.
 5. Déviant
  Na je maaltijd drink je in de nieuwe hippe bar Déviant een fijne selectie aan natuurwijnen en cocktails. Ook de kleine hapjes zoals de chicken wings zijn een aanrader.
  39 Rue des Petites Écuries, 10e arr.
 6. Musée Maillol
  Geen zin om aan te schuiven bij Musée d’Orsay? Dan is Musée Maillol een goed alternatief voor wie houdt van de grote Franse kunstenaars als Matisse, Degas en Gauguin.
  59-61 Rue de Grenelle, 7e arr.
 7. Mamiche
  Voor de rostbiffbroodjes van Mamiche staan ’s middags rijen Parijzenaars aan te schuiven. Ze zijn dan ook spotgoedkoop en héérlijk.
  45 Rue Condorcet, 9e arr.
 8. Le Pigalle
  Op een steenworp van de Moulin Rouge, kun je slapen in het hippe hotel Le Pigalle. Niet bijzonder goedkoop, maar de kamers zijn wel fantastisch en ook beneden in de lounge is het aangenaam vertoeven met een negroni in de hand.
  9 Rue Frochot, 9e arr.
 9. Pause Café
  Nog zo’n café waar je uren kunt zitten om Parijzenaars te gluren. Het terras is gigantisch en een trekpleister voor creatievelingen die er in de buurt naar de kunstschool gaan.
  41 Rue de Charonne, 11e arr.
 10. The Broken Arm
  Last but not least, één van onze favoriete winkels voor de mooiste designermode: The Broken Arm. Van Bottega Veneta en Raf Simons tot Maison Margiela en Comme des Garçons, zij hebben dé beste selectie in huis.
  12 Rue Perrée, 7 arr.

Lees ook: De 20 beste terrasjes van Vlaanderen en Brussel.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Citytrip, Parijs, Thalys.