1 op de 5 Belgen gaat graag alleen naar de bioscoop
© Shutterstock

1 op de 5 Belgen gaat graag alleen naar de bioscoop

Leestijd: 1 min

Deze zondag worden de Oscars opnieuw uitgereikt. Terwijl de hele wereld in spanning afwacht wie de grote winnaars worden, bevroeg de sociale app Twoo de Belgen over hun liefde voor de film. Heel wat clichés werden bevestigd, maar er kwamen  ook enkele verrassende antwoorden naar boven. Zo blijkt twintig procent van de Belgen het leuk te vinden om alleen naar de bioscoop te gaan!

De Oscars zijn de belangrijkste prijzen in de filmindustrie, dus het mag niet verbazen dat veel filmfanaten uitkijken naar de ceremonie dit weekend. Grote kanshebbers dit jaar zijn The Favourite en A Star is Born. Jammer genoeg is er dit jaar geen enkele Belgische film genomineerd voor een award, maar dat maakt onze liefde voor de film niet minder groot.

Filmgewoontes van de Belgen

Uit een rondvraag van Twoo blijkt dat de favoriete filmgenres van de Belg nogal cliché zijn. Mannen houden vooral van actiefilms, terwijl voor 35,4% de romantische komedie stipt op nummer 1 staat. Toch zijn avonturenfilms niet enkel voor stoere mannen, want het genre is met 33,8 % het op een na favoriete genre van veel vrouwen. Mannen kunnen vooral actie en drama smaken in een film, terwijl vrouwen zich willen inleven in de personages. Nog een cliché die we kunnen afvinken dus!

In je eentje naar de film gaan blijkt ook helemaal oké. 1 op de 5 Belgen gaat met plezier alleen naar de film. Toch verkiest het merendeel nog steeds om in gezelschap naar de bioscoop te gaan. 75% van de mannen gaat het liefst met een date, terwijl vrouwen er liever een uitje van maken met vriendinnen. Wie trouwens dacht dat animatiefilms enkel voor kinderen zijn, zit er goed naast. Maar liefst 91,5 procent van de Belgen kijkt wel eens graag naar zo’n film en een groot deel vindt het genre gewoon fantastisch. Zwart-wit-films daarentegen zijn slechts voor een heel beperkt publiek. Maar liefst 1 op de 5 Belgen heeft nog nooit een zwart-wit-film gezien!

Meer lezen? Vakantietrend: helft meer Belgen trekt op luxereisKwart van de Belgen is ontevreden met seksleven1 op 3 Belgen knuffelt het liefst de hele nacht met zijn partner.

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Bioscoop, Film, Oscars.