Zo maak je het perfecte roerei, net als de sterrenchefs
© Unsplash

Zo maak je het perfecte roerei, net als de sterrenchefs

Door Lotte Gillis
Leestijd: 1 min

Ben je nog een op zoek naar een manier om met Pasen uit te pakken bij de brunch? Of wil je het doordeweekse ontbijt naar een hoger niveau tillen? Dankzij deze tips maak je een roerei zoals de Michelinchefs en het is nog makkelijk ook.

/

Eieren zijn het ideale ingrediënt voor een ontbijt of brunch en kunnen dus ook niet ontbreken op je aankomende paasbrunch. Toch is er aan een ei klaarmaken niet veel spannends. Daarnaast kan je met een roerei al snel het probleem krijgen dat het een grote waterige brok wordt. Wil je het perfecte roerei bakken, maak dan gebruik van de techniek die sterrenchefs gebruiken.

Lees ook: Hoe maak je golden milk, het populaire drankje op TikTok?

/

Zo bakken chefs een roerei

Natuurlijk geeft elke chef zijn eigen draai aan het bakken van een roerei, maar toch zijn er een paar opvallende stappen die ze allemaal volgen. Het begin is niet anders dan normaal: kluts eieren in een kom en verwarm boter op het vuur. Als je dit gedaan hebt ga je de eieren in de pan doen, maar dit doe je niet zo maar. Zorg er eerst voor dat je de temperatuur van het vuur drastisch verlaagt zodat de eieren heel traag bakken. De Britse kok Gordon Ramsey raadt zelfs aan om de eieren meteen met de harde boter in de pan te doen en de pan om de 30 seconden van het vuur te halen om het proces te vertragen. De lage temperatuur zal ervoor zorgen dat de eieren smeuïg worden en voorkomen dat ze er waterig uit komen te zien.

Pas als de eieren bijna klaar zijn voeg je kruiden toe, gebruik hiervoor peper en zout. Voeg nu een theelepel verse room toe. Deze stap is cruciaal en zal ervoor zorgen dat je roerei een unieke smeuïge textuur krijgt. Wacht zeker niet te lang en haal de pan al van het vuur als een deel van de eieren er nog zacht en zelfs een beetje lopend uitziet.

/

Voedingsstoffen in eieren

Eieren zijn niet zomaar een heel populair ontbijtgerecht. Ze bevatten ontzettend veel voedingsstoffen die je doorheen de dag nodig hebt. Zo zijn ze -niet verrassend- een bron van eiwitten. Die zijn belangrijk omdat het de bouwstoffen van je lichaamscellen zijn. Ze bouwen nieuwe cellen op en breken oude af.

Naast eiwitten bevatten eieren nog een heleboel belangrijke voedingstoffen. Zo zitten ze vol vitaminen zoals B12, D, A, B2 en mineralen zoals ijzer, zink, seleen en fosfor. Ook zijn eieren rijk aan vetten, vooral onverzadigde, maar ook verzadigde. Hoewel je misschien afhaakt bij het woord alleen al, heb je toch vetten nodig aangezien ze een bron van energie zijn. Daarnaast bestaan er ook vetoplosbare vitaminen zoals vitamine A, D, E en K die je enkel kan opnemen door middel van vet.

Lees ook: Slaapexpert Floris Wouterson geeft 5 tips om beter te slapen

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Paasrecepten, Recept.