Hoe maak je golden milk, het populaire drankje op TikTok?
© Unsplash

Hoe maak je golden milk, het populaire drankje op TikTok?

Leestijd: 1 min

Golden milk, of  gouden melk, gebruikt de antioxidant en ontstekingsremmende kracht van kurkuma om ontstekingen tegen te gaan, het cholesterolgehalte onder controle te houden en het immuunsysteem te stimuleren. Zo maakt je het.

/

Golden milk, ook bekend als kurkuma latte, is een traditioneel Ayurvedisch drankje dat gemaakt wordt door kurkumapoeder en andere specerijen te mengen met warme melk (vaak plantaardige melk zoals kokosmelk of amandelmelk). Het dankt zijn naam aan de diepe gouden kleur die ontstaat door de toevoeging van kurkuma.

Kurkuma, het belangrijkste ingrediënt van golden milk, staat bekend om zijn vele gezondheidsvoordelen vanwege de actieve stof curcumine. Het wordt vaak gebruikt vanwege zijn ontstekingsremmende en antioxidant eigenschappen. Het reguleert de bloeddruk, bevordert het welzijn van de darmen, gaat ontstekingen in het lichaam tegen, ondersteunt het immuunsysteem en helpt verkoudheidssymptomen te bestrijden, helpt cholesterol onder controle te houden en verbetert de stofwisseling.

Golden Milk is viraal gegaan op TikTok en sociale media vanwege de vele voordelen en als gezonde warme drank die ook nog eens lekker smaakt.

/

Zo maak je thuis golden milk

Zoek naar de meest pure vorm van kurkumapoeder die je kan kopen, in plaats van een kruid dat bedoeld is om te worden gebruikt in curry’s, omdat het gehalte aan curcumine misschien niet zo hoog is.

Ingrediënten:

½ theelepel biologische gemalen kurkuma,
een snufje zwarte peper om de kurkuma te activeren,
een mespuntje kaneel,
warme melk, ongezoet als je plantaardige melk gebruikt, bij voorkeur in een melkopschuimer voor een romige consistentie,
een scheutje honing of ahornsiroop om te zoeten.

Bereiding:

Voeg alle ingrediënten samen in een steelpan.

Roer tot alles mooi gemengd is en laat het mengsel 3 tot 5 minuten op een laag vuur koken. Roer regelmatig.

Serveer onmiddellijk. Je kan eventuele overschot nog 3 à 4 dagen in de koelkast bewaren.

Lees ook: Een shotje appelazijn? Dit zijn de voordelen voor je gezondheid

Kim De Craene De artikels van >

Kim De Craene schrijft over beauty en lifestyle, boeken en muziek. Na tien jaar São Paulo woont ze terug in Antwerpen. Ze woonde dus zo’n kwart van haar leven in Brazilië. Wat haar toch een beetje Braziliaans maakt. Ze houdt van rode lipstick, languit op een massagetafel liggen, dansen op het strand op blote voeten, bioboeren en stelt zich bij elk dilemma vaak de vraag "wat zou Audrey Hepburn doen?"

Tags: Beauty, Golden milk.