Zo combineer je mocktails met je feestmenu
© Buro Bonito

Zo combineer je mocktails met je feestmenu

Door Melani Purnomo Widagdo
Leestijd: 1 min

De feestdagen komen eraan, dus wij kijken uit naar familiefeestjes en lekkers op tafel. Voor deze eindejaarsperiode werkten topchef Thijs Gelaude van Catering Cachette samen met het alcoholvrije lekkers van The Mocktail Club. 

/

Het resultaat van de samenwerking? Een heerlijk menu gepaired met feestelijke mocktails!

Mocktails zijn meer dan een alcoholvrij aperitief. Dat bewijzen Kaat en Marie, zussen en founders van The Mocktail Club, aan de hand van het feestmenu van Thijs Gelaude. “We zijn gestart vanuit de unieke smaken van The Mocktail Club en pairden ze met bijpassende gerechten. Van apero tot dessert creëerde Thijs Gelaude smaakbommen waarbij onze mocktails de perfecte aanvulling zijn”, aldus founder Marie Claessens.

Lees ook: Kerstcadeaus 2022: De mooiste flessen om te geven of krijgen

/

Voor de gelegenheid mochten wij alvast een van de receptjes delen. Bij deze een apero van de rhubarb & fennel punch/mocktail met Zeeuwse platte oesters!

Special drink: N°8 Rhubarb & Fennel (Punch)

Type glas: long tumbler glas

Ingrediënten:

  • 150 ml Rhubarb & Fennel
  • 4 ijsblokjes
  • bosvruchten en/of rood fruit
  • schijfje limoen

Bereidingswijze: 

  1. Doe Rhubarb & Fennel in een glas met 4 ijsblokken.
  2. Voeg verse bosvruchten en/of rood fruit toe.
  3. Werk af met een schijfje limoen.
TheMocktailclub

Buro Bonito

Special food: Zeeuwse platte oester oosters met timut peper

Type gerecht: hapje

Ingrediënten (3 stuks):

  • 1 el soja zonder suiker
  • 1 koffielepel sesamolie
  • ½ limoensap en zeste
  • 1 el sushiazijn
  • 3 Zeeuwse platte oesters
  • 1 komkommer
  • timut peper
  • olijfolie
  • 10 gr zeevenkel
  • 10 gr bronzen venkel

Bereidingswijze: 

  1. Voeg soja, sesamolie, limoensap, limoenzeste en sushiazijn samen en meng goed.
  2. Doe enkele oesters open en marineer ze kort met een oosterse dressing.
  3. Maak bolletjes van komkommer, doe er wat peper, limoensap en olijfolie omheen.
  4. Leg de komkommerbolletjes op de oesters en werk af met zilte kruiden.
/

Katerloze Kerst

Wie zegt dat feestjes niet kunnen knallen zonder alcohol? “Al zijn we zeker geen moraalridders die alcohol de wereld willen uitbannen. We willen wel iedereen de keuze geven zonder in te boeten op de culinaire beleving. Naast onze mocktails kan je natuurlijk ook afwisselen met een glaasje wijn. You do you! Zo kan iedereen genieten van een culinair feestmaal. Want samen gezellig genieten, daar draait het allemaal om, toch?”, aldus Kaat Claessens.

Meer receptjes: 3 eenvoudige, hartige en plantaardige recepten

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Feestmenu, Mocktails, The Mocktailclub.