Het resultaat van de samenwerking? Een heerlijk menu gepaired met feestelijke mocktails!
Mocktails zijn meer dan een alcoholvrij aperitief. Dat bewijzen Kaat en Marie, zussen en founders van The Mocktail Club, aan de hand van het feestmenu van Thijs Gelaude. “We zijn gestart vanuit de unieke smaken van The Mocktail Club en pairden ze met bijpassende gerechten. Van apero tot dessert creëerde Thijs Gelaude smaakbommen waarbij onze mocktails de perfecte aanvulling zijn”, aldus founder Marie Claessens.
Lees ook: Kerstcadeaus 2022: De mooiste flessen om te geven of krijgen
Voor de gelegenheid mochten wij alvast een van de receptjes delen. Bij deze een apero van de rhubarb & fennel punch/mocktail met Zeeuwse platte oesters!
Special drink: N°8 Rhubarb & Fennel (Punch)
Type glas: long tumbler glas
Ingrediënten:
- 150 ml Rhubarb & Fennel
- 4 ijsblokjes
- bosvruchten en/of rood fruit
- schijfje limoen
Bereidingswijze:
- Doe Rhubarb & Fennel in een glas met 4 ijsblokken.
- Voeg verse bosvruchten en/of rood fruit toe.
- Werk af met een schijfje limoen.
Special food: Zeeuwse platte oester oosters met timut peper
Type gerecht: hapje
Ingrediënten (3 stuks):
- 1 el soja zonder suiker
- 1 koffielepel sesamolie
- ½ limoensap en zeste
- 1 el sushiazijn
- 3 Zeeuwse platte oesters
- 1 komkommer
- timut peper
- olijfolie
- 10 gr zeevenkel
- 10 gr bronzen venkel
Bereidingswijze:
- Voeg soja, sesamolie, limoensap, limoenzeste en sushiazijn samen en meng goed.
- Doe enkele oesters open en marineer ze kort met een oosterse dressing.
- Maak bolletjes van komkommer, doe er wat peper, limoensap en olijfolie omheen.
- Leg de komkommerbolletjes op de oesters en werk af met zilte kruiden.
Katerloze Kerst
Wie zegt dat feestjes niet kunnen knallen zonder alcohol? “Al zijn we zeker geen moraalridders die alcohol de wereld willen uitbannen. We willen wel iedereen de keuze geven zonder in te boeten op de culinaire beleving. Naast onze mocktails kan je natuurlijk ook afwisselen met een glaasje wijn. You do you! Zo kan iedereen genieten van een culinair feestmaal. Want samen gezellig genieten, daar draait het allemaal om, toch?”, aldus Kaat Claessens.
Meer receptjes: 3 eenvoudige, hartige en plantaardige recepten