De beste adressen om uit te waaien in Nieuwpoort
© Unsplash

De beste adressen om uit te waaien in Nieuwpoort

Leestijd: 1 min

Ah, Nieuwpoort. De stad van de Beaufort-beelden en Jan Fabre, maar ook nog zoveel meer. We tippen onze favoriete adresjes in de badstad. 

/

Slapen bij the CORNR hotel

Ze openden begin juli van dit jaar en werden al snel een place-to-be aan de Belgische kust. Op amper 100 meter van het strand ligt – op een hoek – het viersterrenhotel the CORNR. Dé ideale plek om uit te rusten na een dagje wandelen op het strand (nu met een dikke trui aan liefst) of door de duinen.

In het gloednieuwe hotel staat luxe centraal. En dat valt meteen al op wanneer je er bijvoorbeeld gezellig gaat tafelen in de bar – heerlijk verse garnaalkroketten iemand?-.  De zaak die in een bohemien jasje werd gestoken, geeft net die éxtra toets en blijft mijlen ver van de sfeer van oude hotels die je gewoon bent aan de kust.

Na een nacht in een heerlijk bed, een bad met Rituals producten, geniet je verder aan het extreem goed gevulde ontbijtbuffet. Waar werkelijk elk mogelijk fruitsap, verse pannenkoekjes, zalm, kraakverse broodjes en voor de liefhebbers een glaasje cava worden geserveerd. Een oase van rust en luxe, what’s not tot love? 

Eten bij Wasserette


Gezellig lunchen of dineren doe je bij Wasserette. Hier serveren ze alle gerechtjes in zowel kleine, als normale porties. Zo kan iedereen ofwel gezellig met elkaar delen of toch voor zijn eigen bord gaan. En ja, er hangt ook effectief was te ‘drogen’ aan het plafond van de trendy zaak.

Lees ook: Ben je een slechte slaper? Probeer deze tips

Wandelen in De Ijzermonding

Natuurreservaat De IJzermonding is een beschermd landschap dat haar bezoekers een ongelooflijk rijke fauna en flora toont. De getijden hebben vochtige en slibberige zones gevormd die onderdak bieden aan een imposante kustvegetatie, net als veel zeedieren, schelpdieren en schaaldieren. Heel vroeg in de ochtend of aan het einde van de dag, kan je er zelfs zeehonden tot rust zien komen.

Het reservaat is vrij toegankelijk het hele jaar door, van zonsopgang tot zonsondergang.

/

Turen naar de vuurtoren

De vuurtoren van Nieuwpoort stijgt 27 meter boven het zeeniveau uit. Het rode licht straalt elke 14 seconden over het landschap. De laatste beheerder van de vuurtoren ging in 1963 met pensioen. Nu is de vuurtoren in externe handen.

Rest je na dit drukke programma nog tijd, dan kan je ook altijd even door de winkelstraten wandelen: de Albert I-Laan of Lombardsijdestraat in de buurt van het strand of in de buurt van de grote markt en de Kaai in het centrum van Nieuwpoort.

Lees ook: Kerstcadeaus 2022: de leukste tips voor boeken – en papierwarenliefhebbers

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.

Tags: Belgische Kust, Escape.