Feestmenu aan huis: deze foodboxservices leveren de lekkerste kerstdiners
© unsplash

Feestmenu aan huis: deze foodboxservices leveren de lekkerste kerstdiners

Leestijd: 2 min

Een heerlijk vers kerstdiner dat bijna kant-en-klaar geleverd wordt op je deurmat? Het kan tegenwoordig, heel wat foodboxleverservices leveren tegenwoordig kerstmenu's. Voor het ene moet je nog wat meer moeite doen dan voor het andere, maar een zalig gevulde feestdis? Die zal er sowieso zijn. Een overzicht. 

/

Geen gelegenheid waar zoveel kookstress aan te pas komt als kerstmis. De hele familie schuift mee aan tafel, aan jou de verantwoordelijkheid om daar iets op te toveren dat zowel hartelijk, traditioneel als verrassend is (en liefst nog lekker ook). Nog los van de kookstress op de dag zelf, is er het keuzeproces op voorhand. Ga je voor een gevulde kalkoen in de oven of serveer je hem, lekker minimalistisch maar momenteel wel erg hip, puur natuur? Maak je er een rollade van of gooi je hem in een doe-eens-wild bui in brochettevorm op de winterbarbecue? Of ga je helemaal hip en laat je de kalkoen lekker rondlopen op het boerenerf om zelf een tofoevariant in de oven te gooien? En dan hebben we het nog niet eens gehad over het voorgerecht, de bijgerechten, het nagerecht en, voor wie helemaal all the way wil gaan, de tussengerechten…

Wat als we je nu vertelden dat er een alternatief bestaat dat al die keuzestress in een vingerknip (of beter gezegd: klik) voor je oplost? Foodleverservices verlichten de moeite tegenwoordig met gemak. We maakten een overzicht!

/

Hello Fresh

Hello Fresh is wellicht de meest bekende leverancier van maaltijdboxen in België. Het bedrijf belooft alle ingrediënten in de juiste hoeveelheden te bezorgen, zodat er zo min mogelijk eten verspild wordt. Dankzij de acht verschillende arrangementen ontvang je elke week een box gemaakt op jouw maat. Je kunt de bezorging op elk moment pauzeren of helemaal stopzetten. Hello Fresh bezorgt in heel België. Jij kiest een dag en uur. De dag voor bezorging ontvang je een sms met de precieze bezorgtijd.

Ook met kerst voorziet Hallo Fresh je van een heerlijke maaltijd. De leverancier biedt een feestelijk viergangendiner aan, klassiek of vegetarisch. Je kan beide boxen voor 2,4,6 of 8 personen bestellen én kan er als extra een wijnbox bij bestellen voor €39,99. Easy does it right? Op de website kan je alle recepten terugvinden.

/

Marley Spoon

Bij Marley Spoon kan je wekelijks uit zo’n veertig recepten kiezen. Met de hulp van professionele chef-koks hoopt de maaltijdboxservice zijn klanten iedere week opnieuw te verrassen met bijzondere recepten. Dankzij de durf om te experimenteren met verse en kwaliteitsvolle producten, kookt de gebruiker altijd iets nieuws. Tot slot zorgt een korte handelsketen ervoor dat de ingrediënten uit de maaltijdboxen verser en sneller in jouw keuken liggen.

Lees ook: Kerstcadeaus 2022: onze ultieme cadeautips voor hem

Marley Spoon gaat net iets anders te werk dan zijn collega’s. Zo zorgen ze er in de week voor kerst voor dat er bijzondere kerstrecepten klaarstaan, die jij dan via je eigen account zelf kan uitkiezen. Je hebt dus volledig vrijspel bij het uitkiezen van het menu.

/

Foodbag

Foodbag is een op-en-top Belgisch bedrijf. Niet alleen het team, maar ook de producten zijn zoveel mogelijk afkomstig van Belgische bodem. Samen met lokale partners zoekt Foodbag naar seizoensgebonden en biologische ingrediënten waar mogelijk. Is er bovendien een duurzaam alternatief mogelijk voor een van hun producten of diensten, dan zal Foodbag daar altijd voor kiezen. Met de hulp van enkele bekende en minder bekende chefs zoals Sandra Bekkari kan je als Foodbox-liefhebber elke week kiezen uit een mix van unieke smaakcombinaties, Belgische klassiekers en toegankelijke gerechten.

En ook met Kerstmis voorzien ze je van een heerlijk viergangenmenu, klassiek of vegetarisch. Daarnaast kan je bij Foodbag ook iemand anders gelukkig maken tijdens deze hartverwarmende periode. Want Foodbag ging een samenwerking aan met de Mucovereniging en zo werd Culin’air geboren. Hoe gaat het in z’n werk? Wanneer je een Culin’air feestmenu bij Foodbag bestelt, schenken zij € 10 aan de Mucovereniging. Een mooie, en heerlijke kerst voor iedereen!

Lees ook: Drie Belgische design talenten in de kijker

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.

Tags: Kerst, Recepten.