World Gin Day: de 4 beste cocktails met Gin
© Instagram @clovergin

World Gin Day: de 4 beste cocktails met Gin

Door Enya Torrez
Leestijd: 2 min

13 juni is het een van onze favoriete dagen in het jaar, World Gin Day. Niet dat we een extra herinnering nodig hebben om gin te appreciëren. Het idee van deze dag is eigenlijk heel simpel, verzamel al je vrienden (max. 10 want corona...) en geniet van het ideale excuus om samen wat gin te drinken. Voor de gelegenheid verzamelen wij hieronder de 4 beste cocktails met Gin.

/

Aperol Gin cocktail

Je leest het goed, de combo Aperol en Gin is officieel een ding. Doordat Aperol op zich geen hoog alcoholpercentage bevat, is dit het perfecte drankje om een interessante mix mee te maken. De Aperol Gin cocktail vraagt geen grote lijst van ingrediënten en is best simpel te creëeren.

Hoewel deze cocktail zich het beste mengt met Hendricks Gin, raden we je aan jouw favoriete merk te gebruiken. Voor dit drankje steekt het zo nauw allemaal niet, wat het net zo’n ideale zomer cocktail maakt.

Aperol Gin Cocktail

www.garnishwithlemon.com

Ingrediënten voor 2 glazen:

  • 2 komkommer sneetjes
  • 180 ml Gin
  • 60 ml Aperol
  • 60 ml limoensap
  • 60 ml siroop
  • Een scheutje spuitwater
  • Limoen om te serveren

Bereidingswijze:

  1. Stop de komkommer onderaan de shaker en voeg de Gin, Aperol, limoensap en siroop toe.
  2. Schud de mix grondig door elkaar en schenk vervolgens uit in twee glazen, gevuld met ijs.
  3. Voeg aan elk glas een scheutje spuitwater toe en versier met een limoentje.
/

Limoncello Gin Fizz

Hét drankje van de zomer moet wel limoncello zijn. Overal waar je kijkt worden er cocktails met limoncello uit de grond gestampt. Denk bijvoorbeeld aan de Limoncello Spritz die razend populair aan het worden is, maar laten we het punt van dit artikel niet verliezen. Ook met Gin is limoncello absoluut to die for.

Limoncello Gin Fizz

craftginclub.co.uk

Ingrediënten voor 2 glazen:

  1. 90 ml Gin
  2. 30 ml Limoncello
  3. 30 ml limoensap
  4. scheutje siroop
  5. Vier tijmtakjes
  6. Spuitwater om aan te vullen

Bereidingswijze:

  1. Vul een mengbeker met ijs en voeg de Gin, Limoncello limoensap, siroop en tijmtakjes toe.
  2. Roer de mix door elkaar en laat extra afkoelen in de koelkast
  3. Schenk de cocktail in twee glazen met ijs en werk af met wat spuitwater.
/

Punch van watermeloen en Gin

Op zoek naar de ideale verfrissing met net de juiste dosis Gin? Dan is deze punch helemaal iets voor jou. Laat de kleur je echter niet afleiden, hoewel het drankje er zeer zoet uitziet is dit in werkelijkheid niet het geval. Het enige nadeel aan dit drankje is dat je eerst nog verse watermeloensap moet maken, al is dit best snel gebeurt.

Voor watermeloensap snij je een halve watermeloen, zonder de groene schil, in kleine stukjes. Smijt deze in de blender en laat vervolgens door een zeef gaan. Wanneer je deze stappen ondernomen hebt, kan je pas echt aan de slag.

Watermeloen Gin

www.garnishwithlemon.com

Ingrediënten voor een kom punch:

  • 950ml watermeloensap
  • 12 verse munttakjes
  • 240 ml limoensap
  • 240 ml siroop
  • 475 ml Gin

Bereidingswijze:

  1. Stamp de munt in de serveerkom goed fijn zodat de oliën vrijkomen.
  2. Giet vervolgens het watermeloensap, de siroop, de limoensap en gin toe.
  3. Roer alles grondig door elkaar.
  4. Serveer in glazen met ijsblokjes.
/

Gin & Tonic met een vlierbloesem twist

Natuurlijk mag Gin & Tonic niet ontbreken in het lijstje. Hoewel de basic GinTo met een komkommerschijfje een goude klassieker is, wordt het tijd voor een zomerse variant. En wanneer we zomer zeggen, denk je toch automatisch aan Zuiderse landen zoals Spanje. Het is dan ook geen toeval dat deze Gin & Tonic op basis van vlierbloesem het beste smaakt met een Spaanse Gin.

Vlierbloesme Gin & Tonic

craftandcocktails.co

Ingrediënten voor één glas:

  • 60 ml Gin
  • 177 ml Fever Tree Elderflower Tonic
  • 2 sneetjes pompelmoes
  • Enkele blauwe bessen
  • rozemarijntakje

Bereidingswijze:

  1. Laat het glas zo’n half uur koelen in de ijskast.
  2. Voeg hierna ijs toe aan het glas en knijp een sneetje pompelmoes hierin leeg. Dit sneetje heb je hierna niet meer nodig.
  3. Voeg het niet gebruikte sneetje pompelmoes, de blauwe bessen en het rozemarijntakje toe aan het glas.
  4. Giet de Gin en vervolgens de vlierbloesem Tonic toe en mix grondig.
  5. Serveer.

Vond je dit een interessant artikel? Lees meer Marie Claire op: Interieurcrush: Gustaf Westman, Instagram’s favoriete interieur designer, Fiera: het restaurant dat een citytrip naar Antwerpen waard is en 11 fijne thuisactiviteiten om de laatste weken door te komen.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Cocktails, Gin, World Gin Day.