World Baking Day: zo maak je de lekkerste limoen meringuetaart
© Pers

World Baking Day: zo maak je de lekkerste limoen meringuetaart

Door Lien Van Dyck
Leestijd: 1 min

Vandaag, 17 mei, is het World Baking Day. Een festijn voor alle zoetebekken in de wereld. Bij het woord bakken denk je waarschijnlijk spontaan aan appeltaart of chocolademuffins… Maar wat dacht je van een heerlijke limoen meringuetaart? Smakelijk!

Lees meer: Celebs tonen hun mooiste festivaloutfits op Coachella 

/

Recept

De taart bij uitstek tijdens de warme zomerdagen. Lekker fris en zoet tegelijk!

ingrediënten

Voor de basis

  • 250 g digestive koekjes, gebroken
  • 50 g rietsuiker
  • 100 g zachte boter
  • 1 limoen

Voor de vulling

  • 8 eigelen
  • 800 g gecondenseerde melk
  • Zeste en sap van 5 limoenen

Voor de meringue

  • 5 eiwitten
  • 250 g kristalsuiker
  • ½ theelepel cream of tartar

 Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Plaats de ingrediënten voor de basis in de mengkom van je keukenrobot. Bevestig de k-klopper en laat de machine draaien op minimum snelheid, totdat je een zandig mengsel krijgt. Gebruik een bakvorm met losse bodem en druk het mengsel goed aan, ook langs de randen.
  • Bak gedurende 10 minuten in de voorverwarmde oven. Zet dan apart om te laten afkoelen.  Verlaag de temperatuur van de oven naar 160°C.
  • Voeg de eigelen toe in een propere mengkom. Bevestig de ballongarde en klop op voor ongeveer 1 minuut op snelheid 2. Voeg de gecondenseerde melk, zeste van limoen en limoensap toe en meng opnieuw gedurende 1 minuut op snelheid 1. Voeg het beslag toe aan de bodem met koekjes en maak glad bovenaan. Bak gedurende 10 minuten in de voorverwarmde oven. Haal nadien uit de oven en laat afkoelen. Verhoog de temperatuur van de oven naar 190°C.
  • Zorg ervoor dat de mengkom en ballongarde helemaal proper zijn en bevestig ze op de keukenrobot. Voeg de eiwitten en cream van tartar toe en klop op medium snelheid gedurende drie minuten totdat er zich pieken beginnen te vormen. Laat de machine verder draaien en voeg geleidelijk de suiker toe totdat je een stijve, glanzende meringue hebt.
  • Verdeel de meringue volledig over de limoenvulling.
  • Bak gedurende 20 minuten in de oven, totdat de meringue goud en gebruind ziet op sommige plaatsen.
  • Laat zeker 4 uur afkoelen in de frigo voordat je de taart serveert.
/

Recept: www.kenwoodclub.be

Vond je dit artikel interessant? Lees dan ook: Bewezen: vergeetachtig zijn is een teken van intelligentieBijzonder weetje: de kledingkeuze van vrouwen hangt af van hun humeurCelebs tonen hun mooiste festivaloutfits op Coachella

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Bakken, Limoen, Meringuetaart, Recept.