Zo krijg je opnieuw werkmotivatie na de feestdagen
© Unsplash

Zo krijg je opnieuw werkmotivatie na de feestdagen

Door Lotte Gillis
Leestijd: 2 min

Nu de feestdagen achter de rug zijn wordt het stilaan tijd om weer naar het werk te gaan. Misschien zit je met je hoofd eerder bij de gezellige feestperiode dan bij je taken op kantoor. Met deze tips krijg je weer wat werkmotivatie.

/

Hoe leuk de feestdagen ook zijn, op een zeker moment is het tijd om terug naar het werk te gaan. En dat moment is nu aangebroken. Het is dan ook heel logisch dat je absoluut geen zin hebt om opnieuw aan de slag te gaan. Toch zijn er een heleboel manieren waarop je het werk iets aangenamer kan maken en je je werkmotivatie kan terugvinden.

Lees ook: Woman to watch: Inge Overmeer

/

Maak je werkplek gezellig

De warme sfeer van de feestdagen en de kilte van een wit en clean bureau gaan nu niet meteen hand in hand. Probeer een beetje van de kerstvreugde naar je bureau te brengen door het te decoreren. Misschien kreeg je wel een leuke plant of mooie kader tijdens kerst. Geef die zeker een plekje op je bureau. Heb je je bureau slordig achtergelaten voor de feestperiode, ruim die dan eerst even op zodat je met een fris hoofd weer aan de slag kan.

/

Begin rustig

Wees niet te streng voor jezelf en begin met de makkelijke, snelle taken. Zo kan je stilaan weer in je werkritme komen. Als je meteen de zwaarste taken opneemt is het contrast te groot met de afgelopen dagen waardoor je al snel overweldigd kan geraken en uiteindelijk amper iets gedaan krijgt.

Lees ook: Dankzij deze 6 tips ga je bewuster met geld om in het nieuwe jaar

/

Zoek je collega’s op

Na de feestperiode heb je ongetwijfeld wat bij te babbelen met je collega’s nu je ze al even niet meer hebt gezien. Dit is zeker iets om naar uit te kijken nu je terug naar het werk gaat. Plan gezellige koffiepauzes in of maak een wandeling. Dat sociaal contact zal je zeker wat extra werkmotivatie geven.

/

Denk aan je voornemens

Als je goede voornemens hebt gemaakt is het leuk om die te integreren in je werkdag. Wou je je dit jaar meer ontspannen, plan dan een leuke activiteit na je werkdag. Had je je voorgenomen om gezonder te eten, maak dan op voorhand een lekkere salade en neem die mee naar het werk als lunch. Zo heb je steeds iets om naar uit te kijken en volbreng je tegelijk je goede voornemens.

Lees ook: Zeven tips om je goede voornemens waar te maken

/

Laat je kerstboom nog even staan

Het is niet omdat je werkdagen opnieuw begonnen zijn dat je meteen afstand moet doen van alle kerstgezelligheid. Door thuis je kerstboom nog even te laten staan hou je nog een beetje vast aan dat warme gevoel van de feestdagen en is de overgang naar het werk minder hard.

/

Blijf bewegen

Endorfine is het hormoon dat stress onderdrukt en je gelukkiger maakt. Het is dus exact wat je tijdens deze periode nodig hebt. De makkelijkste en meest effectieve manier om endorfine op te wekken is door te bewegen. Heb je een kantoorjob, dan maak je dus bitter weinig endorfine aan doorheen de dag. Probeer daarom wat beweging in je routine te integreren. Maak een wandeling als pauze of ga na het werk nog even naar de sportschool. Je zal merken dat je er niet alleen gelukkiger van wordt, maar ook gemotiveerder.

Lees ook: Business: welke Belgische vrouwen drukten hun stempel op de zakenwereld in 2023?

Marie Claire Stagiaire De artikels van >