Woman to watch: Inge Overmeer
©

Woman to watch: Inge Overmeer

Leestijd: 1 min

Met onze rubriek Woman to watch zetten we regelmatig een vrouw in de kijker. Het zijn vrouwen die in hun vrije tijd of op hun werk andere vrouwen inspireren, stimuleren én motiveren. Deze keer is het de beurt aan Inge Overmeer. 

Leeftijd?  44 jaar.

Haar studies? Bio-ingenieur bodemkunde en landbouw van de tropische en subtropische streken, MSc in mariene
en lacustriene wetenschappen. En levenservaring (lacht).

Haar carrière? Met een vurige passie en ongekend enthousiasme heeft Inge altijd gestreefd naar impactvolle carrièrepaden, gericht op het bevorderen van milieu, internationale samenwerking en sociaal ondernemen. In 2006 begon ze haar reis bij Solid in Ayacucho, Peru, waar ze als landbouwkundige betrokken was bij de oprichting.

Sinds bijna 10 jaar geleden, blijft ze met passie en toewijding werken voor deze sociale impact organisatie. Haar inzet varieert van innovatieve landbouwprogramma’s tot het uitbreiden van handwerk ateliers. Nu zet ze zich vastberaden in om hun eigen eerlijke merk, Tales by Solid, – en dus de artisans – te laten schitteren. Haar motivatie blijft onveranderd: ze weet waarom ze dit doet en voor wie ze het doet. Zo werkt ze onvermoeibaar aan een betere wereld, gedreven door passie en het geloof in positieve verandering.

Haar motto? 1. When it rains, look for rainbows – When it’s dark, look for stars. 2. ‘Todo fluye’

Lees ook: Woman to watch: Lies De Nyn

/

Waarom een powervrouw?

Inge is co-founder van Solid International en Tales by Solid, twee prachtige organisaties die gericht zijn op het empoweren van vrouwen in Peru, Kenia en India. Het Belgische Tales by Solid staat voor duurzaamheid, kwaliteit en ethiek. Onder het motto: buy good – do good – feel good, stelt het label kansarme vrouwen te werk in lokale ateliers in Peru, India en Kenia. Samen maken de vrouwen handgemaakte, trendy en kwalitatieve kleding, accessoires en interieur items. Via de webshop en pop-up winkel van Tales by Solid vind je de origineelste cadeaus: van juwelen tot kleurrijke Kantha jasjes, handgevlochten manden en meer.

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.

Tags: Woman to watch.