Wereld Toerisme Dag: dit zijn de populairste bestemmingen in Europa
© Unsplash

Wereld Toerisme Dag: dit zijn de populairste bestemmingen in Europa

Door Margo Verhasselt
Leestijd: 1 min

Nog op zoek naar hét perfecte tripje voor in het najaar? Ter ere van Wereld Toerisme Dag, maakt Google nieuwe gegevens bekend over de populairste toeristische bestemmingen waar we via Google Maps massaal naar zoeken. 

Hoewel de pandemie de reisindustrie bijzonder hard heeft getroffen, trekken we er met z’n allen steeds vaker terug op uit. Google maakte van de pandemie gebruik om verschillende tools, data-inzichten en digitale vaardigheidstrainingen te voorzien om toeristenorganisaties te ondersteunen en zich voor te bereiden op het nieuwe normaal van reizen.

Eco reizen

We gaan in tijden van crisis steeds vaker op zoek naar ecologische manieren om te reizen. Zo zag Google de zoekopdracht ‘ecohotel’ gestaag groeien sinds 2004. De zoekmachine sluit zich trouwens ook aan bij de tavalyst-coalitie als één van de founders: Door zich hierbij aan te sluiten helpen ze bij het ontwikkelen van een wereldwijd, open model voor het berekenen én weergeven van koolstofemissies van vliegreizen. Daarnaast draagt de internetgigant ook bij aan de ontwikkeling van soortgelijke normen voor hotels.

Onder leiding van prins Harry (de hertog van Sussex) en opgericht in samenwerking met Booking.com, Skyscanner, Trip.com Group, Tripadvisor en Visa, is Travalyst een non-profitorganisatie die zich inzet om de veranderingen die nodig zijn om duurzaam reizen uit de niche en in de mainstream te halen.

Nog een weekendje vrij en zin om erop uit te trekken? Sinds de start van 2021 zijn dit de meest gegoogelde toeristische bestemmingen in België en Europa:

België

 1. Circuit van Spa-Francorchamps
 2. Pairi Daiza
 3. Grote Markt
 4. Atomium
 5. Walibi België
 6. Bobbejaanland
 7. Jubelpark
 8. Plopsaland De Panne
 9. Brussels Park
 10. Manneken pis

Lees ook: Tutorial: glad haar zonder frizz

Sinds de start van 2021 zijn dit de meest gegoogelde toeristische bestemmingen in Europa:

 1. Eiffeltoren (Frankrijk)
 2. Sagrada Família (Spanje)
 3. Het Louvre (Frankrijk)
 4. Europa-Park (Duitsland)
 5. Colosseum (Italië)
 6. Plitvicemeren (Kroatië)
 7. Amalfikust (Italië)
 8. Energylandia (Polen)
 9. Duomo di Milano (Italiê)
 10. Camp Nou (Spanje)

Lees ook: Emporio Armani SS22: de 40ste verjaardag van het merk

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Bergvakantie, Google, Najaar, Reizen.