Emporio Armani SS22: de 40ste verjaardag van het merk
© MCB

Emporio Armani SS22: de 40ste verjaardag van het merk

Leestijd: 1 min

Emporio Armani vierde de veertigste verjaardag van zijn merk met een grote liveshow tijdens Milan Fashion Week. Tegelijkertijd loopt ook een tentoonstelling in de Italiaanse stad. 

/

Emporio Armani is een merk dat emblematisch is voor de stad Milaan. De 40ste verjaardag van het merk werd dan ook groots gevierd gisterenavond tijden de Milanese modeweek. In de door Tadao Ando ontworpen Teatro Armani showruimte van het merk opende de SS22 show met een feestelijke film die de geschiedenis van het merk samenvatte en de impact van Emporio Armani op de wereldwijde mode in kaart bracht.

Voor komende lente en zomer stelt Armani zich een woestijnavontuur voor dat uitmondt in een oase van kleuren. Met een mannen- en vrouwencollectie gehuld in zandkleurige tinten, verfrissend blauw en juweelachtig groen en rood. Met een focus op gedeconstrueerde denim en kenmerkende soepele pakken, relaxte sportkleding en fraaie avondkleding die vol kralen en pailletten over de catwalk rolden. “Dit is precies hoe ik mijn merk de toekomst in wil loodsen”, zei Armani. “Een democratische, progressieve en inclusieve geest.”

Expositie en tentoonstelling

Tegenover het Armani Teatro in het Armani Silos kan je naar een expo gaan kijken die de vier decennia van het merk in kaart brengt. Boordevol uitgebreid historisch beeldmateriaal, archiefstukken en een buitengewoon gevoel van prestatie. Daarnaast brengt het merk ook een exclusief magazine uit, waarvan zijn zus Rosanna de hoofdredactrice is.

Bekijk onze favoriete looks uit de show hieronder:

Lees ook: Bekijk hier de hoogtepunten van de modeshow van COS in Londen & De doorgestikte jas is terug en deze van Dior is onze favoriet.

 

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Emporio Armani, Milan fashion week, Ss22.