Weekendtip: Boulevard de Champagne in Oostende
©

Weekendtip: Boulevard de Champagne in Oostende

Leestijd: 1 min

Voor wie eens graag een glaasje champagne degusteert en dit weekend nog geen plannen heeft, hebben wij goed nieuws want van 18 tot en met 20 november vindt in Oostende Boulevard de Champagne plaats. Het Thermae Palace Hotel op de Oostendse zeedijk staat hierbij het hele weekend in teken van champagne en andere luxelekkernijen. 

Zestien vermaarde champagnehuizen zullen er gedurende drie dagen hun zorgvuldig uitgekozen assortiment presenteren alsook een reeks bijhorende luxeproducten. Gastvrouw dit jaar is de ravissante Sepideh Sedaghatnia, sommelier van het jaar 2013 en onder andere bekend van haar deelname als jurylid aan Mijn pop-up restaurant. Aan de hand van twee unieke workshops zal zij je inleiden in de wondere wereld van de champagne.

“Het evenement draait niet enkel om de bubbels maar zet ook gastronomie en muziek in de kijker.” – Serge Gobin, organisator

Programma

Vrijdag 18/11:
vanaf 20.30 uur, exclusief sterrendiner van tweesterrenchefs Philippe Mille en Bart De Pooter
 (€ 165, inschrijven verplicht)

Zaterdag 19/11:
van 16.00 tot 17.00 uur, de 69 geheimen die je moet weten over champagne (tasting & workshop €20)
Vive la France Champagne Show met Freddy Bierset, Marijn Devalck, Olivier Laurent en Jean-François Michael (€ 40)

Zondag 20/11:
van 9.00 tot 11.00 uur, muzikaal ontbijt au champagne
van 16.00 tot 17.00 uur, vier soorten kaviaar gekoppeld aan champagne (tasting & workshop €20)
Aperitiefconcert van Jo Lemaire (€ 25)

De toegang tot het evenement is het hele weekend gratis en je betaalt slechts € 5 voor een exclusief gegraveerd champagneglas waarmee je, tegen betaling, naar hartenlust champagne kunt degusteren.

Thermae Palace, Koningin Astridlaan 7, 8400 Oostende. Inschrijven voor de workshops is verplicht en kan via deze link: www.boulevarddechampagne.be

Tine Stoop De artikels van >

Houdt van dansen, verliest zich graag in een goed boek en zegt geen nee tegen avontuur. Is sinds kort de trotse eigenaar van een vintage Chanel.

Tags: Boulevard de Champagne, Champagne, Degustatie, Oostende, Sepideh Sedaghatnia, Thermae Palace Hotel, Workshops.