Wat te doen in Miami? 5 must sees
© Unsplash

Wat te doen in Miami? 5 must sees

Door Aurélie Boffé
Leestijd: 1 min

Wie aan Miami denkt, denkt aan zon, strand en cocktails - én het aanstekelijke liedje van Will Smith. Er valt echter veel meer te doen en te zien dan dat. De stad heeft een uniek aanbod activiteiten voor groot en klein. Wij maken voor jou een lijstje met vijf Miami must sees.

Wynwood Walls

Ze zijn de trekpleister van de kunstwijk Wynwood, en één van de grootste street art projecten ter wereld. In 1970 toverde Tony Goldman deze wijk met raamloze warenhuizen om tot een echt hipsterparadijs. De Wynwood Walls zorgen voor een explosie van kleuren en een ware heropleving van de buurt. Tekeningen op de muren en quotes op de grond zorgen voor een interactief bezoekje aan het creatieve Mekka van Miami.

miami

Pers

Lees ook: Op vakantie met je huisdier? Zo beleef je een zorgeloze trip

 

Het Automuseum

Als je een bezoekje brengt aan het automuseum, moet je zeker eens naar de Hollywoodcollectie gaan kijken. 23 auto’s van Aston Martin, Lotus en BMW uit de James Bond films staan er tentoongesteld. Daarnaast is een deel van het museum ook gewijd aan een Batman tentoonstelling met onder andere de batboat, de batcycle en een heleboel batmobiles.

/

Star Island

Miami is natuurlijk een zeer populaire bestemming bij beroemdheden, en de kans dat je er eentje tegen het lijf loopt is zeer groot. Om die kans nog meer te vergroten worden er zelfs boat tours georganiseerd rond Star Island, waar sterren zoals Rosie O’Donnell en Lenny Kravitz een stulpje hebben. Wie weet, misschien loop je Enrique Iglesias of Ricky Martin wel tegen het lijf in de supermarkt!

SLS Hotel

Lenny Kravitz, Franse designer Philippe Starck en Spaanse chef-kok José Andrés werkten samen om dit luxueuze hotelcomplex op te richten. Het gebouw straalt klasse uit, met een edgy kantje. Ook al boek je hier geen kamer is het zeker een aanrader om even binnen te springen, want SLS is een wereld op zich.

Lees ook: Humor blijkt dé truc om een (vakantie)lief aan de haak te slaan

Walt Disney World

De ideale uitstap met de kids! Je zal je kinderen niet meer mee naar huis krijgen na een bezoekje aan Walt Disney World Orlando. Beleef een magische dag in het vierdelige themapark of ga voor wat afkoeling naar de verschillende waterparken.

miami

Pers

Waar wacht je nog op?

 

Lees ook: Top 6 bestemmingen voor backpackers

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Escape, Hotspot, Lifestyle, Miami, Must-see, Reizen, Zomer.