Op vakantie met je huisdier? Zo beleef je een zorgeloze trip
© Shutterstock

Op vakantie met je huisdier? Zo beleef je een zorgeloze trip

Leestijd: 2 min

Er is niets leuker dan vakantie, of je nu op reis gaat of thuis van het heerlijke weer geniet. Toch moeten mensen met huisdieren altijd extra voorbereidingen treffen, zodat ook hun favoriete viervoeters van de vakantie kunnen genieten. Met deze handige tips en tricks beleef je samen met je huisdier een zorgeloze zomer.

Of je nu je huisdier meeneemt op reis of hem thuis in goede handen achterlaat, ook voor je viervoeter moet je bagage inpakken. Met deze tips van Tom&Co, de grootste dierenwinkel van België, gaan zowel baasje als huisdier een onvergetelijke zomer tegemoet.

Als je huisdier mee op reis gaat

Neem je je huisdier mee naar het buitenland? Vergeet dan niet dat een up-to-date Europees vaccinatieboekje onmisbaar is. Het is ook belangrijk om het paspoort dat bij zijn chip hoort mee te nemen op reis en eventueel een verzekeringspolis wanneer je er een hebt afgesloten. Dieren zijn zich tijdens een autorit niet bewust van wat er op de weg gebeurt. Daarom is het belangrijk om je viervoeter te vervoeren in een luchtige aangepaste kooi of transporttas, vastgeklikt met een veiligheidsriem. Hou regelmatig halt om je huisdier te laten drinken en zijn poten te laten strekken.

Vliegtuigmaatschappijen hebben vaak hun eigen regels voor het transport van dieren. Om de stress te beperken, laat je je huisdier best op voorhand wennen aan een transportkooi. Vergeet ook zeker geen dekentje en drinkwater!

99 Problems, but a bitch ain’t one. Single AF😎🐾😂 #stinglikeabentley

Een bericht gedeeld door Bentley The Morkie🐾 (@stinglikeabentley) op

/

Als je op reis gaat zonder je huisdier

Er zijn tegenwoordig steeds meer vakantieplekken waar huisdieren welkom zijn. Toch zijn veel huisdieren, en zeker katten, echte huismussen. Gelukkig zijn er ook heel wat mogelijkheden om je dier tijdens je afwezigheid te verzorgen. Zo bestaan er vandaag verschillende buurtorganisaties die oppasrondes inleggen of kan je terecht bij een lokaal ‘cat- en dogsitting’-bedrijf. Het platform Pawshake helpt je om een oppasser in je buurt te vinden.

Laat je je dier liever achter in een dierenpension? Ga dan op voorhand het pension een halve dag uitproberen en kies enkel voor erkende pensions, om onaangename verrassingen te vermijden.

/

Als je thuis blijft met je huisdier

Je favoriete viervoeter zal dolgelukkig zijn als je thuis blijft deze zomervakantie. Het is het ideale moment om extra veel tijd te spenderen met je huisdier. Misschien kan je zelfs eens een ongebruikelijke activiteit samen doen zoals kajakken, samen sporten of een dagje naar het hondenzwembad.

De hittegolf in ons land blijft aanslepen en ook je huisdier kan het te warm krijgen. Het is belangrijk om je dier te helpen verkoelen. Honden zijn bijvoorbeeld dol op bevroren snacks. Doe enkele hondenkoekjes in wat yoghurt en zet ze in de diepvries. Katten drinken uit zichzelf veel te weinig, maar ze zijn wel gek op ijsblokjes. Ook knaagdieren en vogels zijn geen fan van warmte. Rol een ijskoude fles water in een handdoek en stop het in hun kooi om de lucht af te koelen. Geef ze ook extra veel fruit dat veel water bevat zoals watermeloen of tomaat.

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Dieren, Huisdieren, Vakantie.