Humor blijkt dé truc om een (vakantie)lief aan de haak te slaan
© Pers

Humor blijkt dé truc om een (vakantie)lief aan de haak te slaan

Leestijd: 1 min

De belangrijkste karaktereigenschap waar we op letten bij het zoeken naar een potentieel nieuw lief? Humor. Uit een recente enquête van de Belgische social app Twoo blijkt dat we meer belang hechten aan een gevatte mop of inventieve woordspeling dan aan een goed gespijsde bankkaart (hoewel die, laten we eerlijk zijn, ook altijd welkom is). Haal die foute grappen dus maar boven!

Meer nog dan galantheid of de mogelijkheid om tafels te kunnen reserveren in de beste en duurste restaurants blijken Belgische vrouwen bij mannen vooral te letten op hun vermogen om hen aan het lachen te brengen. Maar liefst 62% van de door Twoo ondervraagde vrouwen gaf aan een goed gevoel voor humor hoog op de checklist der potentiële nieuwe liefdes te hebben staan.

Bij de mannen ging het om 54%, wat maakt dat humor als versiertruc in totaal 58% van de respondenten wist te overtuigen. Daarmee scoort het aanzienlijk beter dan de grootte van je vriendenkring en de omvang van je spaarrekening, dingen waar respectievelijk 49% en 14% van de respondenten belang aan hechten.

Klungelen is het nieuwe sexy

Waar we mee lachen varieert wel een beetje. Dat je met spitsvondige grappen scoort, hoeven we je niet uit te leggen (70% van de respondenten valt ervoor in katzwijm), maar verrassend genoeg kom je ook met sarcasme (19%) en slapstick (10%) een heel eind.

Zo’n 20% van de vrouwen en 15% van de mannen is geneigd om in de lach te schieten als er voor hun neus iemand struikelt. Stuntel er dus maar op los op je eerstvolgende date, als je het met een leuk woordje uitleg weet te kaderen, scoor je er blijkbaar zelfs bonuspunten mee.

How low can you go?

Humor is vaak het grappigst als hij er net een beetje over is. Maar tot waar kan je gaan met je grappen? Wel, bij mannen verder dan bij vrouwen, zo blijkt. 39% van de ondervraagde mannen vindt immers dat je met alles mag lachen, bij de vrouwen is dat maar 24%.

Mannen blijken ook grotere liefhebbers van vuile moppen (15% vs 9%) en ze wagen zich ook vaker aan grapjes die anderen van ongemak doen schuifelen op hun stoel (26% vs 19%). Laat je dus maar eens goed gaan tijdens je eerstvolgende date. Hou je er geen lief aan over dan heb je op zijn minst een leuke avond gehad.

Benieuwd naar andere leuke Twoo enquêtes? Lees dan zeker ook Paprikachips of een orgasme? 1 op de 4 vrouwen kiest voor het eerste en Vind je geen lief? Daar zit je viervoeter mogelijk voor iets tussen.

Laurence Van Liedekerke De artikels van >

Dromer, denker. Wild van food en deco, maar woont zelf in een bouwwerf (ooit gaan we verven, echt waar). Heeft twee katten, twee kindjes, vingers die altijd willen schrijven en dagen die altijd te kort zijn.

Tags: Humor, Liefde, Lifestyle.