Wat is het verschil tussen diffusers en humidifiers, en wat werkt voor jou?
© Unsplash

Wat is het verschil tussen diffusers en humidifiers, en wat werkt voor jou?

Door Enya Torrez
Leestijd: 1 min

Afgelopen maanden zagen we op Instagram vele air diffusers en air humidifiers passeren. Maar wat is dat nu eigenlijk? En wat is het verschil tussen beiden, ze zien er namelijk allemaal hetzelfde uit. Dit artikel legt het voor eens en voor altijd duidelijk uit.

/

Diffusers

Een diffuser is hoofdzakelijk bedoelt om heerlijke geuren door je huis te laten zweven. Maar belangrijk hierbij is dat die geur afkomstig is van essentiële oliën. Deze oliën maken de lucht die je thuis inademt beter van kwaliteit. Daarbij helpen ze je relaxen, maar vooral ook symptomen van griep en verkoudheden verminderen. Dit omdat een diffuser geschikt is om de lucht te desinfecteren.

Tot slot is een diffuser ook een kleine luchtbevochtiger. Het water in een diffuser wordt omgezet in stoom waardoor er een kleine verneveling ontstaat. Shop de beste diffusers hier:

 

/

Humidifier

Humidifiers worden gebruikt om de luchtvochtigheid te verhogen. Deze zijn vooral populair bij personen die in droge klimaten wonen of de droge winter lucht niet zo goed verdragen. Humidifiers helpen je beter ademen, de droge huid verminderen en zijn goed tegen het bestrijden van een droge keel of irritatie van de neus. Dit betekent dat voor sommigen onder ons dit ook een goede manier is om snurken tegen te gaan.

Shop de beste humidifiers hier:

/

Kan je niet kiezen tussen beiden, dan kan je nog altijd kiezen voor de combinatie van aroma diffuser en luchtbevochtiger. Zo heb je het beste van beiden in één.

O'dor diffuser luchtbevochtiger

bol.com

Lees meer Marie Claire op: Quarantaine trend: De Quarantaine Pillow Challenge verovert Instagram, De favoriete buggy van de trendy mama’s is terug! en Crush of the day: Hermine Hold, haaraccessoires die ons hart doen sneller slaan.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Aromatherapie, Diffuser, Humidifier.