Waar gaan Belgen deze zomer op vakantie? Ontdek de zomertrends
© Pers

Waar gaan Belgen deze zomer op vakantie? Ontdek de zomertrends

Door Kim De Craene
Leestijd: 1 min

Het reisplatform Airbnb onthult de reistrends die geliefd zijn bij de Belg. En wat blijkt? Deze zomer reizen we het liefst dichtbij huis in Europa.

/

Reislust met een sportieve twist

Nu de Olympische en Paralympische Spelen Paris 2024 naderen, zijn gasten van over de hele wereld op zoek naar een accommodatie in Frankrijk om hun favoriete atleten te supporteren. Terwijl Parijs deze zomer de meest populaire stad ter wereld is op Airbnb, winnen ook de Olympische gaststeden zoals Nice en Bordeaux aan aantrekkingskracht. En met de Tour de France die dit jaar finisht in Nice, wordt deze stad aan de Franse Rivièra een centrum van sportieve activiteit en opwinding.

/

Bijzondere accommodaties met extra vertier

Van tennisvelden tot bowlingbanen en biljartkamers: niet alleen in films, maar ook in Airbnb-accommodaties kun je genieten van al die leuke activiteiten. Deze zomer is het aantal zoekopdrachten naar de categorie ‘Speelplezier’ met bijna 200% gestegen.

/

Europese citytrips blijven populair

Eindeloze musea, adembenemende architectuur, verrukkelijke lokale keukens en een levendig nachtleven … Het zijn de perfecte ingrediënten voor een geslaagde citytrip. Het aantal zoekopdrachten naar ‘iconische steden’ is bijna verdubbeld tegenover 2023. De zomerse favorieten voor een citytrip zijn Barcelona, Lissabon, Londen en Rome.

/

Geschikte accommodaties voor families

Denk je aan de zomer? Dan dromen we van BBQ’s en een verfrissende duik in het zwembad! Deze voorkeuren komen ook duidelijk naar voren in de zoekopdrachten van Belgische gebruikers op Airbnb, waarbij de vraag naar BBQ’s en zwembaden met 22% is gestegen.

Uit een recent onderzoek van Airbnb blijkt zelfs dat zes op de tien gasten aangeven dat het kunnen verblijven met hun hele gezin op een plek de belangrijkste factor is bij het boeken. En zeven op de tien geeft aan dat voorzieningen zoals keukens, werkruimtes en tuinen belangrijk zijn in een Airbnb. Vooral Spaanse en Franse bestemmingen aan het water zijn deze zomer populair:

/

Slapen in architecturale iconen

Sinds de categorie Design vorig jaar werd gelanceerd, is het gemakkelijker dan ooit om architectonische meesterwerken op Airbnb te vinden. Zo slaap je in Calpe in één van de meest iconische gebouwen van de postmodernistische architect Ricardo Bofill. Ga ja naar Brazilië, plan dan zeker een nachtje in het gigantische Copan complex, ontworpen door Oscar Niemeyer en geniet van een prachtig uitzicht op het stadsbeeld. Airbnb heeft 48 appartementen beschikbaar. Ideaal voor een foto op Instagram. 

Lees ook: 24 uur in São Paulo? Dit wil je zeker doen

Kim De Craene De artikels van >

Kim De Craene schrijft over beauty en lifestyle, boeken en muziek. Na tien jaar São Paulo woont ze terug in Antwerpen. Ze woonde dus zo’n kwart van haar leven in Brazilië. Wat haar toch een beetje Braziliaans maakt. Ze houdt van rode lipstick, languit op een massagetafel liggen, dansen op het strand op blote voeten, bioboeren en stelt zich bij elk dilemma vaak de vraag "wat zou Audrey Hepburn doen?"