24 uur in São Paulo? Dit wil je zeker doen
© Unsplash

24 uur in São Paulo? Dit wil je zeker doen

Door Kim De Craene
Leestijd: 2 min

São Paulo is een bruisende metropool vol theaters, kunstgalerieën en restaurants. Hoewel de stad veel wolkenkrabbers en beton kent, zorgen de culinaire hoogstandjes en experimentele kunst voor een kleurrijke sfeer die het grijs snel doet vergeten. Dit is onze best of  voor een bezoek aan de grootste stad van Brazilië. 

/

Graffiti kijken

Het grijs van de betonnen jungle wordt goedgemaakt door de kleurrijke graffiti die je in heel de stad ziet. Een bijzondere plek is Beco do Batman, een steegje waar graffiti-artiesten, jong talent en iconische kunstenaars, vrij spel krijgen.

Unsplash

Vooral in het weekend is de straat een bezoek de moeite waard: dan klinkt er muziek uit de bars en kan je genieten van je een fris biertje terwijl je de kunst bewondert.

/

Chillen in het park

São Paulo staat niet bekend om zijn groen, maar er is wel een plek waar veel inwoners van de stad tijdens hun vrije uren te vinden zijn: het Ibirapuera park. Maak een mooie wandeling door het park dat is ontworpen door landschapsarchitect Roberto Burlo Marx in samenwerking met architect en modernist Oscar Niemeyer.

/

Slippers shoppen

Bij een bezoek aan Brazilië hoort een paar teenslippers van Havaianas. In de grote Havaianas-winkel vindt je de slippers in alle soorten, kleuren en maten. De prijzen liggen er lager als in België dus neem zeker een voorraadje mee.

Havaianas, Rua Oscar Freire, 1116 in Jardins, Havaianas São Paulo

/

Wandelen op de High Line

In het weekend kan je een wandeling maken over de Minhocão, de High Line van São Paulo. Het is een bijzondere manier om het stadslandschap van São Paulo te ervaren, wandelend over een zwevende snelweg die doordeweeks door auto’s en in het weekend door voetgangers wordt gebruikt.

Unsplash

/

Eten bij de beste chef ter wereld

Bij Bar da Dona Onça eet je bij de beste vrouwelijke chef ter wereld (volgens de World’s 50 Best Restaurants). Wat staat er op het menu van Janaina Torres? Met een typische feijoada (een stoofpotje van varkensvlees), in combinatie met een caipirinha, zit je zeker goed.

/

Slapen met een uitzicht

Het hotel Emiliano ligt in het hart van de meest moderne en charmante wijk van de stad: Jardins, in de Oscar Freire-straat, een symbool van São Paulo. Emiliano wordt omringd door chique winkels, kunstgaleries, beroemde restaurants en gezellige cafés. Het hotel is een toevluchtsoord waar stijlvol design en Braziliaanse gastvrijheid elkaar ontmoeten in de meest exclusieve buurt van São Paulo.

Pers

De kamers en suites van Emiliano São Paulo zijn net als de gemeenschappelijke ruimtes strak en elegant. Kies voor een penthouse Cube suite en geniet van een 180-graden uitzicht over de daken van São Paulo, terwijl je een duik neemt in het dompelbad midden in je eigen woonkamer.

Wil je ontspannen? Boek dan een massage in de Santapele Spa en avonden of breng een avondje door in de Champagne Bar.

Lees ook: Het mooiste van Brazilië: deze zeven plekken wil je bezoeken

Kim De Craene De artikels van >

Kim De Craene schrijft over beauty en lifestyle, boeken en muziek. Na tien jaar São Paulo woont ze terug in Antwerpen. Ze woonde dus zo’n kwart van haar leven in Brazilië. Wat haar toch een beetje Braziliaans maakt. Ze houdt van rode lipstick, languit op een massagetafel liggen, dansen op het strand op blote voeten, bioboeren en stelt zich bij elk dilemma vaak de vraag "wat zou Audrey Hepburn doen?"

Tags: Brazilië, Reizen, São Paulo, Zuid-amerika.