Vier mee de Congolese onafhankelijkheid met Café Congo
© Florence Akyams

Vier mee de Congolese onafhankelijkheid met Café Congo

Door Hannah Gellens
Leestijd: 1 min

Op 30 juni 2022 wordt de 62ste verjaardag gevierd van de Congolese onafhankelijkheid. Daarom organiseert de artistieke, feministische, dekoloniale en queer ontmoetingsplek Café Congo een groot feest: Congo Mama Na Ngai.

/

Café Congo huist in  een oude fabriek in Anderlecht. Het is een plek van verzet waar de artistieke creatie centraal staat; waar ideeën ontstaan, en debatten en ontmoetingen plaatsvinden rond politiek, kunst en het dagelijkse leven. Café Congo neemt Congo als vertrekpunt, om zo de brug te slaan met België en vele andere landen.

Café Congo blijft trouw aan zijn ambitie om na te denken over de huidige Belgisch-Congolese relaties. Daarom biedt het twee dagen lang een podium aan iconische vertegenwoordigers van de Congolese artistieke levendigheid in België. Tijdens die twee avonden staat de Congolese rumba in de kijker. De dans werd op 14 december 2021 toegevoegd aan de Unesco-lijst van het Immaterieel Cultureel Erfgoed van de Mensheid.

/

Lees ook: Sani Resort: het summum van luxe

Naast Congolese rumba vind je op het programma ook poëzie, live muziek… Op vrijdagavond is er ook This is NOT a Closing Party. Het belooft een heus dansfeest te worden met onder andere Rokia Bamba, Ill Syll, Bo, Cheetah, Chima Hiro en Didi.

Congo Mama Na Ngai vindt plaats van 30 juni tot en met 1 juli in Kanal te Brussel. Meer info op de website.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Brussel, Congo, Onafhankelijkheid.