Uitgetest: wij namen een bad in wijn
© Thermae 2000

Uitgetest: wij namen een bad in wijn

Door Hannah Gellens
Leestijd: 1 min

Dat een glaasje wijn kan smaken, is geweten. Maar je letterlijk onderdompelen in wijn? Dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Nochtans is het mogelijk op de top van de Valkenburgse Cauberg in Nederland. Daar kan je in de vorm van ‘Vino Therapy’ baden in wijnpulp.

/

In het Nederlandse Limburg slaan welnesscentrum Thermae 2000 en Wijndomein St. Martinus de handen in elkaar voor wat wel een heel erg bijzondere samenwerking is. Ze bieden vanaf nu een unieke en duurzame beleving aan in de vorm van zogenaamde Vino Therapy, of simpel gezegd: een wijnbad. Het  wordt gevuld met pulp van druiven die overblijft na het persen van wijn.

Lees ook: Marie Claire neemt je mee op staycation in Maasmechelen

Hoewel een wijnbad nemen nog niet behoort tot de populaire activiteiten voor een dagje weg, biedt het een heel bijzondere ervaring die ook nog eens goed is voor de huid.

/

Heerlijk en gezond

“Het is een bewuste keuze om voor de pulp van de Monarch druif te gaan”, vertelt expert Stan Beurskens, eigenaar van St. Martinus. De Monarch druif zorgt voor een prachtige kleurintensieve wijn wat te maken heeft met het schilcontact.

En het is net dat wat het baden in de pulp zo uniek en gezond maakt. Er zit namelijk een bijzonder stof in de schil van de blauwe druif, resveratrol genaamd. Resveratrol is een krachtige antioxidant, die de huid beschermt tegen vervuiling en de negatieve gevolgen van uv-straling. Daarnaast is het huid-verstevigend en rimpel-verminderend.

Thermae 2000

Lees ook: Alle voordelen van (zon)licht op een rij

Zodra de bubbels van het bad uitgaan, kan je genieten van een heerlijk glaasje van de wijn waarin je (onrechtstreeks) baadt, en dat terwijl je uitkijkt over de Limburgse heuvels. Eenmaal uit het bad, smeer je je in met een bodylotion.

/

Marie Claire in bad

Marie Claire kreeg de kans om het wijnbad uit te testen en we kunnen de ervaring alleen maar aanraden. Terwijl de bubbels je lichaam masseren, sluipt de subtiele geur van wijn af en toe je neusvleugels binnen: aanwezig, maar totaal niet overheersend. Baden in een bordeauxrood bad is even wennen in het begin, maar als snel waren we in zo’n diepe staat van ontspanning dat we vergaten dat we niet in water lagen. En onze huid voelde daadwerkelijk heerlijk zacht aan achteraf.

Met een goed glas wijn erbij – dat nog beter smaakt omdat je weet dat je erin baadt – zorgt de hele badervaring ervoor dat je relaxed kan beginnen aan je terugtocht naar huis, of naar Maastricht. Want dat is de Nederlandse stad die dicht bij Thermae 2000 ligt: een pareltje met veel leuke adresjes.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Thermae 2000 (@thermae_2000)

Voor meer info en het volledige aanbod kan je terecht op de website van Thermae 2000.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Thermae 2000, Vino therapy, Welness, Wijnbad.