Onze tips voor een dag shoppen in Maastricht
© Pers

Onze tips voor een dag shoppen in Maastricht

Door Jana Frambach
Leestijd: 2 min

Voor dit overzicht gaan we even de grens over. Er zijn weinig steden die zo leuk zijn om in rond te dwalen als Maastricht. De laatste jaren is de stad steeds meer gaan internationaliseren. Deze evolutie beïnvloedde het shopaanbod: verrassend veel nagelnieuwe hotspots en niet te missen adresjes om te shoppen in Maastricht.

/

1. De Brandweerkantine

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Brandweerkantine (@brandweerkantine)

Wij zijn bij de brandweer! … of we eten er toch. De Brandweerkantine is een oude brandweerkazerne die nu dienst doet als restaurant, ontmoetingsplaats en coworking space.

 Capucijnenstraat 21, 6211 Maastricht

/

2. De Bijenkorf

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door De Bijenkorf (@debijenkorf)

Shoppen in Maastricht is sinds kort nog luxueuzer geworden dankzij de nieuwe pop-ups van Louis Vuitton en Gucci in de Bijenkorf Maastricht. Ook Saint Laurent opende er recent een luxe pop-up.

“De merken bieden niet alleen de mooiste producten maar dankzij het ontwerp van de shops ook een belevenis, zoals de pop-up geïnspireerd op het woestijnlandschap van Louis Vuitton. Je vindt een combinatie van de nieuwste herenmode van herfst winter 2023 bij Louis Vuitton, de iconische tassen van Saint Laurent en de laatste musthave schoenen bij Gucci. Uiteraard aangevuld met de klassieke tassen en riemen”, aldus Irene van Lieshout, Head of buying accessories, women’s shoes, watches and jewellery bij de Bijenkorf.

Achter Het Vleeshuis 26, 6211 GS Maastricht, Nederland.

/

3. La Neuvième Paris

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par La Neuvieme Paris (@laneuviemeparis__) le

La Neuvième Paris is uitgegroeid tot een begrip in Maastricht. De winkel is vernoemd naar het arrondissement in Parijs waar eigenaresse Tania lange tijd woonde en werkte. De Franse vibe merk je ook in het merkenportefeuille: Acne Studios, Joseph, Xirena, en nog veel meer. “Eigenzinnige labels voor vrouwen met een sterke persoonlijkheid”, schrijft Tania op de website.

Rechtstraat 75, 6221 EH Maastricht, Nederland 

/

4. Festen

Voor de leukste hebbedingetjes, cadeaus en interieurstukken moet je in Maastricht bij Festen zijn.

Minckelersstraat 1A, 6211 GX Maastricht

/

5. ’t Wycker Cabinet

maastricht

’t Wycker Cabinet

De wijk ‘Wyck’ is de place to be voor innovatieve adresjes in Maastricht. ’t Wycker Cabinet staat centraal in deze buurt. Het is een bar en bistrot met een terras in het hart van de hipsterbuurt van de stad.

Wycker Brugstraat 29b, 6221 EB Maastricht

/

6. Livin’ Room

Koffie, eten en een tuinterras. Dat is de Livin’ Room. De zaak is ingericht als een huiskamer. Mensen gaan hierdoor snel familiaal met elkaar om. Allen of met vrienden en familie, je moet even langs de Livin’ Room.

Heggenstraat 7, 6211 GW Maastricht

/

7. Kiki Niesten

 

Voir cette publication sur Instagram

 

#kikiniestenmaastricht #kikiniesten #stokstraat #fashion #winterrcollection2019 #winterfashion #fw19 #balenciaga #blouse #print #logo⁠⠀

Une publication partagée par Kiki Niesten Maastricht (@kikiniestenmaastricht) le

Kiki Niesten brengt de modebeleving terug naar de winkel. In de plaats van de volledige collectie online te zetten, plaatsen de verkopers foto’s van de etalage op hun website. De geselecteerde merkkleding kan je dan in de winkel ontdekken en passen.

Stokstraat 28-32, 6211 GD Maastricht

/

8. Koffie adresje bij Joost en Maartje

Maastricht

Beanhunter

Voor je namiddagse cafeïne shot moet je bij Joost en Maartje zijn. In een huiselijk sfeer drink je er een heerlijke kop.

Maastrichter Heidenstraat 8, 6211 Maastricht

/

9. We-ar Vintage & Design

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par We-ar Vintage & Design (@we_ar_vintage) le

Vintage-fans van het eerste uur? Ga dan eens langs bij één van de twee vestigingen van We-ar Vintage & Design. De verkopers helpen je er een uniek stuk vinden tussen de schatten.

Rechtstraat 52, 6211 Maastricht
Nog niet uitgewinkeld? Ontdek ook de hotspots van Hasselt.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Adresjes, Hotspots, Maastricht, Shopping.