Uitgetest: een dagje skiën net over de Belgische grens
© Shutterstock

Uitgetest: een dagje skiën net over de Belgische grens

Door Enya Torrez
Leestijd: 3 min

Vorig skiseizoen werd met een domper afgesloten dankzij het c-woord. Gezien de huidige heropflakkeringen wordt het ook voor komende winter afwachten of je op skivakantie zult kunnen vertrekken. Al kan je ook de hele winterervaring beleven dicht(er) bij huis. Wij probeerden het uit. 

/

Dag 1: de Alpen van de Lage Landen

Net over de Belgische grens kan je het hele jaar door genieten van een echte wintervakantie. Dankzij Snowworld, de specialist in indoor ski- en snowboardpistes, konden wij genieten van een echte winterervaring dicht bij huis. Ons winteravontuur begon op een van de bekendste en grootste locaties van Snowworld, Landgraaf. Laten we zeggen dat de ene al wat enthousiaster was dan de andere omdat nog niet iedereen al te veel ski-ervaring had. Ofja, geen ski-ervaring…

Velen denken bij indoor skipistes onmiddellijk dat ze de echte sneeuwervaring moeten missen, maar niets is minder waar. Bij Snowworld Landgraaf kan je je laten gaan op vijf (!) verschillende pistes met echte sneeuw. Er is zelfs een stoeltjeslift die je tot aan de top van de 400 meter lange piste brengt, net zoals in de Franse Alpen.

Onze eerste ski-ervaring begon op de kleine pistes, speciaal ontwikkeld voor beginners zoals ons… en kleine kindjes. Bij dat laatste hebben we, om ons eigen ego te sparen, niet al te veel bij stil gestaan. Na twee uurtjes intensieve maar succesvolle pogingen tot afdaling te voltooien, was het tijd voor een middagborrel (zo noemen ze dat toch bij onze Noorderburen, of niet?).

In de namiddag was het tijd om de grote pistes eens te proberen. Angsten overwinnen noemt men dat. Nou, na vijf keer de sneeuw op de piste geknuffeld te hebben, was het duidelijk dat de beginnelingen onder ons iets te ambitieus waren geweest. Terug naar de oefenpiste dus. Nu lijkt het misschien alsof wij over de hele dag niks hebben bijgeleerd. Fast forward een uur en we skieden die immense piste af alsof we nooit iets anders hebben gedaan. Oefening baart dus echt kunst? Al zullen we maar niet vertellen hoe ze de hele stoeltjeslift moesten stillegen omdat iemand van ons toch nog eens de grond wou knuffelen…

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door SnowWorld (@snowworld_nl) op

/

 Een chalet voor twee, alstublieft

Wij raden je aan om voor de hele ervaring te kiezen en een verblijf bij het Alpine hotel te boeken. Geloof ons, na een hele dag in skibotten wil je niet meer in de auto kruipen (wie start er een petitie om deze comfortabeler te maken?).

Waan je in een Zwitsers chalet tussen de bergen dankzij het charmante interieur van de kamers. Ontspan na een dagje wintersporten dankzij het gratis gebruik van de wellness en health club. En sluit af met een diner in het lokale fonduerestaurant of kies voor klassieke Hollandse kost in de bistro.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door SnowWorld (@snowworld_nl) op

/

Dag 2: niet voor bange hartjes

Nu ieder van ons de kunst van het skieën onder de knie had, was het tijd voor wat adrenaline. We hadden allemaal wel al eens van karten gehoord, maar het concept ijskarten was ons totaal nieuw. Hoe bedoel je dat wij gaan driften of het ijs, sommigen onder ons kunnen nog maar net een auto besturen op een verharde weg (*slik*).

Voor het ijskarten moet je bij Snowworld Rucphen zijn op zo’n 40 minuutjes van Antwerpen. Aangezien niemand van ons echt gekend was met deze wintersport besloten we maar gewoon te doen alsof we wisten waarmee we bezig waren. Een toneeltje dat wij dachten goed te spelen tot de instructeur zei dat we duidelijk maar aan het freestylen waren. Een verborgen talent hebben we jammer genoeg niet ontdekt, maar leuk dat was het wel. In alle eerlijkheid, wij zouden gewoon al terug gaan om weer zo’n racepak aan te doen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door IceKart Rucphen (@icekartrucphen) op

Op slechts enkele minuutjes rijden van het ijskarten vind je Indoor Skydive Roosendaal. Hier kan je je wagen aan een vrije val, net alsof je uit een vliegtuig springt. Strik je veters goed vast, heis je in het blauwe skydivepak en gaan maar. Of leer eerst de veiligheidsvoorschriften goed vanbuiten want dit is niet voor watjes.

Echt winters is deze activiteit niet, maar een must do is het zeker en vast. Onze harten raceten tot wel 180 slagen per minuut, nog voor we binnen wandelden. Hier vlieg je tot een snelheid van zo’n 190 km/u (!!). Na een uitgebreide briefing was het onmiddellijk aan ons om een poging te wagen. Gedachten op nul en gaan. Nou wij hebben ons alvast nog nooit zo onelegant en onkundig gevoeld als toen, maar wat was het leuk. Na enkele keren met ons hoofd tegen het glas te botsen, hadden we de techniek steeds beter door en konden we al snel enkele kunstjes uitvoeren. Is dit ons nieuwe talent?

Na drie ‘vluchten’ telkens van een minuut zat het erop. De knikkende knietjes van in het begin waren er nog steeds, maar dit keer voelde ze anders aan. WE DID THAT?! Ja hoor, het certificaat waarmee wij buiten wandelden was het bewijs. Wat een weekend…

Indoor Skydive Roosendaal

Enya Torrez

Lees meer Marie Claire op: Waarom de shopervaring steeds belangrijker wordt voor winkels, Moderedactrice Elspeth tipt haar favorieten van de week en Rome, luxueus genieten.

Tags: Skibestemmingen, Snowworld, Wintersport.