3 mocktailrecepten die beter smaken dan je favoriete cocktail
© GROHE

3 mocktailrecepten die beter smaken dan je favoriete cocktail

Leestijd: 2 min

Nu de decadente en bubbly feestdagen achter de rug zijn, doen we het wat rustiger aan en dragen we extra veel zorg voor ons lichaam. Daarom vervangen we onze margarita’s en gin-tonics door een alcoholvrije variant die net zo lekker smaakt. En of je nu meedoet met Tournee Minérale of niet, een lekkere mocktail is altijd een goed idee. Net zoals haar alcoholische zusje is het erg belangrijk om goede ingrediënten te gebruiken bij het maken van een mocktail. Het hoofdingrediënt van de meeste alcoholvrije cocktails is water, kies dus voor water dat lekker smaakt.

Lekker, milieuvriendelijk en voordelig

Met het compacte drinkwatersysteem GROHE Blue Home kan je met slechts één druk op de knop fris, gefilterd en zelfs bruisend mineraal water tappen; lekker, goed voor je portemonnee en voor het milieu! Je reduceert er namelijk niet alleen plastic afval mee, maar ook de CO2-uitstoot die vrijkomt bij de productie van flessenwater. Ter vergelijking: de CO2-uitstoot bij GROHE Blue Home ligt 61% lager dan bij flessenwater én je bespaart tot 60% vergeleken met water dat je in de winkel koopt. Daar klinken we op met deze drie fantastische mocktails, bedacht door bekende mixologists!

RASPBERRY MOCKTAIL – ROGER VAN DAMME

RASPBERRY MOCKTAIL – ROGER VAN DAMME

RASPBERRY MOCKTAIL – ROGER VAN DAMME

Ingrediënten:

  • 25 ml frambozenpuree
  • 25 ml violette siroop
  • 20 ml rietsuikersiroop
  • 35 ml limoensap
  • 35 ml GROHE Blue bruiswater

Zo gemaakt:

  • Mix de frambozenpuree, violette siroop, rietsuikersiroop, limoensap en een kwart kopje koud water in een blender tot een gladde massa.
  • Breng de gladde massa over naar een luchtdichte container, dek af en laat afkoelen tot het koud is.
  • Veeg het schuim van de gladde massa. Giet in een glas gevuld met ijs en werk af met bruisend GROHE Blue water.
  • Roer zachtjes om zodat de smaken met elkaar mengen en voeg een takje munt toe.

COLD BREW MET ZWARTE THEE – GRZEGORZ LAPANOWSKI

COLD BREW MET ZWARTE THEE – GRZEGORZ LAPANOWSKI

COLD BREW MET ZWARTE THEE – GRZEGORZ LAPANOWSKI

Ingrediënten:

  • 8 g zwarte thee
  • 1 l GROHE Blue water
  • GROHE Red water
  • Optioneel: citroensap en honing

Zo gemaakt:

  • Giet een kleine hoeveelheid kokend GROHE Red water op de theeblaadjes om ze te laten wellen.
  • Haal de theeblaadjes uit het water en doe ze in een afsluitbare bewaardoos.
  • Giet er koud gefilterd water in en bewaar in de koelkast gedurende 12-15 uur.
  • Na 12-15 uur is je cold brew klaar. Giet deze in een glas en werk naar eigen smaak af met wat citroensap en honing.

THE GROHE BLUE COLLINS MOCKTAIL – NICOLAS DECLOEDT

THE GROHE BLUE COLLINS MOCKTAIL – NICOLAS DECLOEDT

THE GROHE BLUE COLLINS MOCKTAIL – NICOLAS DECLOEDT

Ingrediënten:

  • 1,5 cl citroentijmsiroop (40 g biologische citroentijm, 500 g biologische rietsuiker, 500 ml water GROHE Blue)
  • 1,5 cl oreganosiroop (40 g biologische verse oregano, 500 g biologische rietsuiker, 500 ml water GROHE Blue)
  • 3 cl biologisch citroensap
  • Bruisend water GROHE Blue
  • Ijsblokjes

Zo gemaakt:

    • Meng het citroensap, de tijmsiroop en de oreganosiroop in een glas.
    • Voor de siropen: Meng het GROHE Blue water en de suiker, laat op een laag vuurtje doortrekken tot je een siroop verkrijgt. Voeg er de citroentijm aan toe. Zeef door een fijne zeef, idem voor de oreganosiroop.
    • Voeg ijsblokjes toe en werk af met Bruisend water GROHE Blue.
GROHE Blue Home

GROHE Blue Home

Dit artikel werd opgesteld in nauwe samenwerking met GROHE.
grohe.be

Lees ook:

4 heerlijke en magere recepten van topchef Anne Sophie Breysem

Ik koop Belgisch: de fijnstee beautywebshops van eigen bodem

Tips van een lifecoach om sombere dagen door te komen

Commercieel team De artikels van >

Tags: Cocktails, Feest, Food, Recept.