Time to Dance: Wim Vanlessen presenteert hét black tie dansgala van het jaar
© Marc Haegeman

Time to Dance: Wim Vanlessen presenteert hét black tie dansgala van het jaar

Leestijd: 1 min

Op 5 februari is het zover, de tweede editie van Time to Dance inviteert liefhebbers van mode, kunst en dans voor een magische avond ten voordele van het Dansersfonds. Kaartjes kosten tussen de € 65 en € 500 en maken van dit fenomenale black tie dansgala één van de meest prestigieuze uitnodigingen op de social calendar.

Put on your dancing shoes

In de betoverende wereld van de dans is passie de drijvende kracht achter onvergetelijke creaties. Voor Wim Vanlessen, die in 2019 afscheid nam van zijn schitterende podiumcarrière in Vlaanderen, bleef die vurige passie smeulen. Het verlangen om zijn rijke ervaring van 25 jaar dans te delen, kwam vorig jaar tot leven toen hij bijgestaan door de getalenteerde danser en movement director Stephen Galloway de eerste editie van het dansgala “Time to Dance” organiseerde in de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen.

Een beeld van de eerste editie van het gala in 2023, een voorproefje van wat je mag verwachten:

Marc Haegeman

/

Dansen voor het goede doel

Het concept van dit grootschalige dansgala werd geboren uit de overtuiging dat theater een ware belevenis moet zijn. Wim legt de nadruk op het cureren van een avond waar mensen het theater en dans als kunstvorm kunnen vieren. Het moet een feestelijke gelegenheid zijn, doordrenkt met dans, mode en champagne. Tijdens de avond kan je genieten van een gecureerd programma dat samengesteld wordt door Wim zelf, het belooft iconische momenten uit de dansgeschiedenis uitgevoerd door de beste dansers ter wereld. Daarnaast is Vanlessen ook fier om een eerste beurs uit te reiken aan een talent van eigen bodem. Matteo Beeckman (19) ontvangt als allereerste een studiebeurs van de stichting Dansersfonds dat Vanlessen begin vorig jaar in het leven riep.

Lees ook: Dit waren de meest bijzondere looks op het Met Gala

Wims visie reikt namelijk verder dan alleen een schitterend gala. Hij streeft naar een positieve impact op de dansgemeenschap in België. Dit bracht het idee voort om een Dansersfonds op te richten. Geïnspireerd door een vergelijkbaar initiatief dat al meer dan 25 jaar succesvol is in Nederland. Het Dansersfonds in België heeft als voornaamste doel geld in te zamelen voor jonge dansers. En beurzen te verstrekken aan getalenteerde individuen aan het begin van hun carrière. Hiermee wil Wim ondersteuning bieden voor omscholingstrajecten en de identiteit van de dansgemeenschap versterken.

Charlotte Delange

Lees ook: https://marieclaire.be/nl/dior-cruisecollectie-2023-een-eerbetoon-aan-flamencodanseres-carmen-amaya/

Elspeth Jenkins De artikels van >

Fashion & Style Director Elspeth studeerde in 2006 af aan het London College of Fashion, na stages bij Dazed & Confused en British Vogue belandde ze als freelance styliste en modejournaliste terug in België.

Tags: Ballet, Dans, Gala, Goede doel.