Wat is een betere manier om Valentijn te vieren dan met een romantisch diner in een warme en intieme setting? Laat je op 14 februari verwennen met een klassiek romantisch diner bij kaarslicht of een speelse culinaire beleving.

Diner in een kasteel

Bij Mohícan draait alles om knisperend vuur, smeulend hout en de heerlijke geur van gegrilde gerechten. Dit unieke outdoor avontuur biedt een warm en sfeervol diner midden in de natuur. Dit jaar vindt Mohícan plaats op twee bijzondere locaties: het prachtige Kasteeldomein Belvédère in Wijnegem en het sprookjesachtige Lozer Kasteel in Kruisem.

Het concept van Mohícan is vergelijkbaar met Dinner On The Lake: heerlijk eten in goed gezelschap. In een knus nomadendorp met vier verwarmde yurts, geschikt voor 14 personen per tent, beleef je een gezellige avond.

Na twee succesvolle edities reist het Mohícan-dorp elke winter naar een nieuwe, betoverende locatie. Dit jaar staan de yurts in de tuinen van Kasteeldomein Belvédère en Lozer Kasteel, omringd door de natuur. In het hart van het nomadendorp staan zes open kookplaatsen waar chefs met vuur en innovatieve technieken heerlijke gerechten bereiden.

Valentijn

Pers

In de gezellige warmte van de yurts bereiden de getalenteerde chefs van Beggie Catering met passie en vakmanschap de meest verfijnde gerechten. De verleidelijke geur van gegrilde lekkernijen, gecombineerd met de dansende vlammen, zorgt voor een culinaire ervaring die je niet snel zult vergeten. In de intieme setting van private dining worden gasten verwend met een maandelijks wisselend zesgangendiner, bereid met de beste lokale ingrediënten.

Wat kun je verwachten? Een premium aperitief, twee verrassende amuses, een smaakvol tussengerecht, gevolgd door twee voortreffelijke hoofdgerechten en een overheerlijk dessert. De avond wordt stijlvol afgerond met koffie, thee en verfijnde mignardises.

De wintereditie van Mohícan duurt tot 2 maart 2025.

Diner bij bobonne

In het charmante Koetshuis Noord, vlak bij Park Den Brandt in Antwerpen, vind je Bobonne, een bar en bistro die de nostalgie van een grootmoeders keuken combineert met een moderne touch. Hier draait alles om eenvoud, smaak en gezelligheid, met het motto: eten wat de pot schaft.

Stap binnen en ervaar de warme, huiselijke sfeer die je meteen omarmt. Bobonne brengt een eerbetoon aan de klassieke Vlaamse keuken, waar comfortfood met liefde en vakmanschap wordt bereid. De inrichting ademt nostalgie, zonder ouderwets te worden. Denk aan een interieur met subtiele retro-accenten, warme houten tafels en een ongedwongen ambiance waar iedereen zich welkom voelt.

Valentijn

Arthur Vermeylen

Bij Bobonne draait het om eerlijke gerechten, bereid met dagverse ingrediënten. De menukaart is bewust beperkt en wisselt regelmatig, zodat de focus op kwaliteit blijft. Hier geniet je van échte Vlaamse klassiekers, zoals een smeuïge stoofvlees met frietjes, een romige vol-au-vent, of een heerlijke Caesar salad zoals bomma die zou maken. Elk gerecht voelt als een warme herinnering aan vroeger, maar met een subtiele eigentijdse twist. De keuken werkt met seizoensgebonden producten, waardoor de smaken op hun best zijn.

Meer info & reservaties via www.bobonne-antwerpen.be

Diner bij een mode-icoon

Het iconische Verso Café, dat bijna twee decennia een begrip was in Antwerpen tot het zijn deuren sloot in 2022, maakt een comeback. Het café is opnieuw geopend voor zowel lunch, aperitief als diner. Het donkere interieur maakt zijn comeback, dit keer verrijkt met opvallende rode accenten voor een moderne touch. De iconische (nep)buffel en de sfeervolle haard zijn weer van de partij, en zorgen meteen voor een warme, gezellige sfeer.

De menukaart brengt de geliefde Verso-klassiekers terug, zoals de Caesar salad met gepaneerde kip, dim sum en carpaccio Thai style. Daarnaast staan er nieuwe smaakvolle gerechten op het menu, waaronder pasta met kaviaar,  Iberisch varkensvlees, zeetong en ravioli met gepekelde pompoen en pesto.

Het restaurant belooft een Valentine Experience. Lees: verrassingen en extra kaarsjes.
Goed nieuws: de Valentine Experience is niet alleen op 14 februari maar ook op donderdag 13 en zaterdag 15 februari.

Reserveren kan op de website. 

Dineren buiten de stad

Meteor is gevestigd in de oude pastorie van Heffen, een klein, pittoresk dorp aan de linkeroever van de Zenne, vlakbij Mechelen. De setting en inrichting van het restaurant is filmisch en huiselijk tegelijk, met een oude trap en originele vloeren, kaarsen en bloemen op ongestreken wit tafellinnen. Meteor wil vooral een restaurant zijn waar het fijn vertoeven is. Een opgestapelde voorraad houtblokken tegen onafgewerkt grijsgekalkte muren, de hoge plafonds met hun klassieke moulures, de nonchalant geplaatste stereoinstallatie met een zorgvuldig geselecteerde playlist en de aanwezige, maar subtiele bediening accentueren de charme van deze plek. ​
​​
​In de keuken kookt Van Essche in lijn met de inrichting en sfeer van het restaurant: sober maar elegant, ingetogen verfijnd, persoonlijk, doordacht nochalant, eerlijk en puur, met respect voor traditie én zin voor vernieuwing. ​
​​

Valentijn

Pers

​De keuken is een weerspiegeling van een geografische tijdsgeest. Gerechten ontstaan uit het aanbod van lokale boeren. Het vaste menu is hierdoor, net als de natuur, steeds in beweging. Vuur blijft een vast element in Maartens koken en zo ook in Meteor. Boven een open houtskoolgrill wordt hier gekookt en gerookt.

Een natuurlijke keuken vraagt om natuurlijke wijnen. Net als over zijn keuken heeft Van Essche een duidelijke visie over natuurwijnen, wat resulteert in een wijnkaart met een selectie zorgvuldig uitgekozen wijnen van verschillende Europese wijnboeren die zo natuurlijk mogelijk werken, met minimale interventie of volgens biodynamische principes.
​​
​Meteor, Sint-Amandusstraat 5, ​​2801 Heffen dorp, meer info op de website.

Meer lezen: 14 romantische films voor valentijn