Soul reading: onze redactrice liet haar ziel lezen
© Getty Images

Soul reading: onze redactrice liet haar ziel lezen

Door Kim De Craene
Leestijd: 2 min

In tijden van crisis schakelde Marie Claire-redactrice Kim al eens de hulp van mediums, pendules, reiki, tarotkaarten, familieconstellaties, acupunctuur, horoscopen, magic mushrooms, Braziliaanse macumba, Boeddhistische reinigingsrituelen en Peruviaanse sjamanen in. De ene ervaring was al beter dan de andere maar baat het niet dan schaadt het niet, toch? Vandaag haar relaas over haar eerste soul reading. 

In deze moeilijke coronatijden kan ik best een extra dosis zelfkennis en zelfzorg gebruiken. Misschien wordt 2021 opnieuw een jaar zonder grootste vooruitzichten en moeten leuke plannen on hold gezet worden: een goed moment voor een beetje guidance van buitenaf. Via vriendinnen – die helemaal in touch zijn met hun spirituele kant – kom ik terecht op Sophie Jongejan’s Instagram: op The Place geen zweverige toestanden, geen waarzeggerij, wel inspirerende beelden en aanmoedigende mantra’s en spreuken.

Lees ook: De nieuwste fitness- en wellnesstrends voor 2021.

Sophie Jongejan is een Française die in Gent woont en het na een jarenlange carrière in de modewereld over een andere boeg gooide. Vandaag geeft ze via haar holistische en spirituele platform The Place zogenaamde soul readings. Via deze readings gaat Sophie een gesprek aan met je higher self en spirit team die je naar een authentieker leven leiden, door te luisteren naar wat je ziel echt wil. Een ervaring waardoor jezelf van een andere kant gaat bekijken: vanuit een spirtueel perspectief. 

Een digitale soul reading

Sophie Jongejan

Ik spreek Sophie via Zoom, fysieke ontmoetingen zijn niet mogelijk momenteel. Het enige wat ze van me weet is mijn geboorteplaats, – datum en – uur. Ik ben een beetje zenuwachtig: wat als Sophie zegt dat er geen hoop is voor mij, dat me afschuwelijke dingen te wachten staan en dat ik er beter de brui aan kan geven?

Sophie is geen goeroe noch waarzegster: ze heeft een ontwikkelde spirituele kant en is een neutrale boodschapper van mijn ziel. Ze heeft voor onze ontmoeting mijn birth chart gemaakt: hoe stonden de planeten bij mijn geboorte en hoe ziet mijn sterrenbeeld er uit? Wie ben ik en waarom ben ik wie ik ben, wat is het traject dat ik al afgelegd heb en het traject dat ik moet afleggen?

Ze gaat mijn toekomst niet voorspellen maar kan me vertellen welke moeilijkheden ik moet overkomen, welke trauma’s ik moet deblokkeren en hoe ik kracht uit mijn persoonlijkheid kan halen. Ik moet de boodschappen van mijn team interpreteren, de reading niet als handleiding gebruiken en vooral zelf beslissingen nemen. 

Lees ook: Uitgetest: een app die een gezonde(re) levensstijl belooft.

“A life of pleasure”

Sophie heeft het over mijn karma. “Er zit een grote polariteit in je ziel: je bent een warrior maar tegelijk heel zacht. De meeste planeten bevinden zich in huis nummer 5, wat staat voor creativiteit en zelfexpressie.” Mijn opdracht: “die creativiteit laten botvieren. Je houdt van vrijheid en moet je overgeven aan je drang tot vernieuwing.” Ik moet minder streng zijn voor mezelf en mezelf minder censureren. Ze vermeldt oude patronen die ik moet doorbreken, familiebanden die ik moet ontwarren. Mijn levensles: mezelf heruitvinden en vernieuwen. Mijn leven is een aaneenschakeling van veranderingen, wat ik als goed nieuws moet beschouwen, niet als iets vermoeiend. 

Sophie zegt niet wat er overmorgen of binnen drie maanden met me gaat gebeuren, of ik de Lotto ga winnen, of ik met mijn vriend ga trouwen of hoe ik ga sterven. Ze geeft me raad en ideeën die ik kan uitwerken, punten aan dewelke ik kan werken en persoonlijkheidstrekjes die ik kan benadrukken. Ze geeft me het vertrouwen dat alles goed komt en het gevoel dat ik de kracht, de moed en de energie heb om iets van mijn leven te maken. En ze verzekert me: “you are gonna have a life of pleasure”. 2021, bring it on. Ik ben er klaar voor. 

Info: www.the-place.co.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Spiritualiteit.