Sluit de festivalzomer van 2023 af met deze drie festivals in september
© Elias Derboven

Sluit de festivalzomer van 2023 af met deze drie festivals in september

Leestijd: 2 min

September is de maand waarin de festivalzomer langzaam maar zeker tot een einde komt, maar dat betekent niet dat het plezier voorbij is. Integendeel, er staan nog enkele opmerkelijke evenementen op de agenda die de zomer op de best mogelijke manier afsluiten. Hier zijn drie festivals in september die je niet wil missen.

/

1. Voodoo Village – 9 en 10 september

Thibault Feyaerts

Op 9 en 10 september kan je jezelf onderdompelen in de mystieke sfeer van Voodoo Village. Dit festival, gelegen aan het ‘s Gravenkasteel in Humbeek, biedt een unieke mix van elektronische muziek, kunstinstallaties en workshops. Het belooft een weekend vol magie, waar je kan dansen onder de sterren en je kan laten betoveren door de creatieve energie van dit evenement.

Op de eclectische line-up van dit jaar vinden we zowel internationale als lokale artiesten terug: denk aan namen als Adriatique, Mathame, Yves Deruyter, en Lola Haro. Maar Voodoo Village is meer dan alleen muziek; het omvat ook holistische workshops in The Oracle by Gimber, waar festivalgangers kunnen deelnemen aan activiteiten zoals een Cacao Ceremony en de verbindende Partner Bliss and Loving Touch.

Een bijzonder kenmerk van Voodoo Village is het engagement voor lokale gemeenschappen. Het festival draagt bij aan verschillende goede doelen in Grimbergen, waardoor het niet alleen een bron van entertainment is, maar ook een instrument voor positieve maatschappelijke impact. Voodoo Village belooft dus niet alleen muzikaal genot, maar ook een gelegenheid om te verbinden en een verschil te maken.

Er zijn momenteel alleen nog tickets voor zondag en voor het hele weekend te koop. Meer info op de website.

/

2. Leffingeleuren – 15 t.e.m 17 september

Van 15 tot en met 17 september staat Leffingeleuren garant voor “drie dagen feest, muziek, lekker eten, drank, vrienden, vertier”, zoals de organisatie het zelf omschrijft. Met telkens veel aandacht voor jong talent. De line-up is dan ook een mix van (inter)nationale gevestigde namen en opkomende artiesten: Bolis Pupul, Scaler, MC Yallah, The Hickey Underworld, Macie Stewart, Cookies & Tyler, Aure, …

Maar ook Leffingeleuren is meer dan muziek. Het festival gaat door in de schaduw van de kerk van Leffinge, er is veel aandacht voor gastronomie met een karrenvracht een foodtrucks en bars en er is straat- en kinderanimatie.

Kortom, met een brede waaier aan muziekgenres, de ontspannen sfeer van de Belgische kust en aandacht voor culinaire en familievriendelijke activiteiten, is Leffingeleuren een must-visit festival om de festivalzomer mee af te sluiten.

Wie er nog bij wil zijn, moet echter snel zijn: er zijn slechts nog een aantal dagtickets te koop. De weekendtickets zijn uitverkocht. Meer info op de website.

/

3. Doel Festival – 16 september

Becotte

Doel Festival brengt muziek- en kunstliefhebbers samen in het gelijknamige polderdorpje in Antwerpen. Het festival heeft als doel zowel lokaal als internationaal talent te belichten en een ervaring te bieden die de verbeelding prikkelt. Met zorgvuldig samengestelde muziekpodia, kunsttentoonstellingen en sterke banden met de lokale gemeenschap, biedt Doel Festival de mogelijkheid om te ontdekken en te verdwalen.

Dit jaar kunnen bezoekers genieten van vijf verschillende dansvloeren met non-stop muziek tot 2u ’s nachts, en vanaf 14u. De line-up omvat lokale artiesten zoals Nosedrip, Lola Haro, evenals internationale namen zoals SPFDJ, Calibre, DVS1 en DJ Gigola.

Zoals eerder gezegd, is ook Doel Festival niet alleen gericht op muziek; het dient net zo goed als platform voor beeldende kunst. De tentoonstelling Specters of the Future, samengesteld door Zoé van den Boogaerde, verkent bijvoorbeeld de rijke geschiedenis van Doel en haar interactie met maatschappelijke en ecologische ontwikkelingen, met bijdragen van kunstenaars zoals Antoinette d’Ansembour en Benoît Christiaen.

Genieten van muziek en kunst in een unieke setting, is dan ook waarvoor je bij Doel Festival moet zijn.

Meer info op de website.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Festivals, Muziekfestivals.