Op de agenda: deze festivals wil je deze zomer nog bezoeken
©

Op de agenda: deze festivals wil je deze zomer nog bezoeken

Leestijd: 1 min

De festivalzomer is meer dan Tomorrowland, Rock Werchter en Pukkelpop. Deze Belgische evenementen zijn misschien minder bekend, maar absoluut het ontdekken waard.

JAZZWOOD

Klein is fijn moet zowat de lijfspreuk zijn van dit festival. Elf jaar geleden vatte het voor het eerst post te midden van het groen tussen Linden en Holsbeek. Inmiddels staat het bij kenners bekend als het charmantste festival van de zomer. De muziek staat – zoals de naam al zegt – grotendeels in het teken van jazz, met onder anderen Hugo Boogaerts en Philip Catherine Quartet op de affiche.

Meer info.

/

Lees ook: Waarom je beter geen koude douche neemt bij deze bloedhete temperaturen

BOMBOCLAT

Op het strand van Zeebrugge staat tijdens het laatste weekend van augustus het Bomboclatfestival gepland. Verspreid over verschillende podia geniet je van de tropische (afro)beats van onder anderen Black Mamba en Team Damp. Bomboclat is dit jaar aan zijn zesde editie toe, een succes dat tevens te danken is aan het lekkere eten op het festival waarvoor diverse chefs uit alle uithoeken van de wereld present tekenen.

Meer info.

/

VOODOO VILLAGE

Wat in 2015 begon als enkele open air optredens in Dilbeek, groeide uit tot een evenement met diverse podia op twee dagen in het idyllische kader van het ’s Gravenkasteel in Humbeek. Voodoo Village programmeert dit jaar onder anderen Pan-Pot, KiNK live,
Monolink en Damian Lazarus.

Meer info.

/

DOEL FESTIVAL

De afgelopen decennia heeft het polderdorp Doel al veel moeten verduren, maar de idyllische gemeente aan de Schelde leeft binnenkort – alleszins voor even – weer op. De organisatoren achter Paradise City en Klub Dramatik organiseren er het gloednieuwe Doel Festival. Wat we nu al weten, is dat Doel bewust een kleinschalig festival wordt zonder gigantische podia en randanimatie, zodat de locatie de grootste headliner is.

Meer info.

Lees ook: In welke landen is abortus niet toegelaten?

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.

Tags: Festivals.